x

bruka

5 godina od smrti oca Kije Kockar, a na grobu stoji samo krst: Ne može da mu digne spomenik!

Kristina Kija Kockar ne prestaje da privlači pažnju domaće javnosti, iako već odavno nije dio rijalitija "Zadruga" u kojem se pojavila 2018. godine.

Rodom iz Zrenjanina, Kija često ističe koliko joj nedostaje ovaj grad i prisjeća se djetinjstva koje je provela u njemu, a svaki praznik je povod za prizivanje sjećanja i nostalgiju.

- Ove godine neću biti kod svoje kuće, ali svakako ću ofarbati nekoliko jaja u crveno i jedno zadržati kao čuvarkuću. Sve mogu da propustim ali uvijek imam bar čuvarkuću. Vaskrs ću provesti sa meni bliskim ljudima, ali van svog doma. Imamo dogovor već duže vrijeme i jedva čekam da uživamo.


Brojni pripadnici pravoslavne vjere poštuju veliki uskršnji post, međutim, Kockareva priznaje da nije jedna od njih.

- Ne postim. Inače, kada su u pitanju praznici, u crkvu odlazim samo na Badnje veče. Više volim da idem kad nisu veliki praznici zbog gužve. Volim na miru da se prošetam, sjednem, razmišljam...

Budući da je veliki dio svog života provela radeći kao stjuardesa, Kija je praznike rijetko provodila u svom domu i sa porodicom.


- Živim u Beogradu od svoje 19 godine i već sam tad radila. Rijetko kad sam imala slobodne dane za praznike, pa sam i navikla da ih ne slavim ili da ih naknadno slavim, ali ih svakako sa nečim obilježim. Kad si mali više si ushićen sa svim tim sitnicama. Volim Uskrs ali me najljepša sjećanja vezuju za Badnje veče jer smo kao djeca išli da korinđamo i tad smo svi kao društvo bili zajedno. Za Uskrs su većinom svi kod kuće ili van grada kod nekog. Volim kada ljudi dođu kod mene, dobar sam domaćin ali ove godine sam na neki način gost - kaže Kija.


Kristini je prije pet godina preminuo otac Miloš Kockar, i to dok se ona nalazila u "Zadruzi", a kako nakon Vaskrsa vjernici obilježavaju Pobusani ponedjeljak, poznatiji i kao "Uskrs za mrtve", Kija nema taj običaj.

- Njegov grob posjećujem kada ja osjetim da treba, ne gledam u kalendar. Ali kad smo već kod toga, 28. aprila je pet godina od njegove smrti, a 30. aprila mu je rođendan... Iskreno, još ne mogu da prihvatim da nije tu i tužno mi je da odem na njegov grob jer stric ne da da maćeha i ja podignemo spomenik mom ocu, što je sramota. Stoji tako krst od prije pet godina, a mi ništa zakonski ne možemo da uradimo - otkriva Kija.


Kristina u posljednje vrijeme često na svom Instagramu objavljuje fotografije prelijepih buketa cvijeća, a na pitanje ko je obasipa ovakvim vidom pažnje, ostaje misteriozna.

- Često u posljednje vrijeme dobijam bukete i to je sve što ću reći. Inače obožavam cvijeće, tako da je pravi pogodak - kaže ona.

Kija je prije izvjesnog vremena izrazila želju da upiše Pravni fakultet, a kako su pripreme za prijemne ispite uveliko počele, Kockareva nam otkriva da će se ove godine vratiti u "studentsku klupu".


- Prijemni je krajem juna, ali se jesam prijavila za pripremu za prijemni na Pravnom fakultetu. Razmišljala sam se da li da upišem privatni ili državni i odlučila sam se za državni. Već sam prije deset godina jedan završila, takođe državni, a pravo sam oduvijek voljela i želim da probam. Moj najbolji prijatelj je advokat i još 2008. mi je govorio da upišem, ali ja sam htjela fakultet sa kojim mogu da radim svugdje po svijetu i zaista sam proputovala. Sad kad sam ovdje, bez pritiska, mogu da probam i ovo. Kako će ići, iskreno ne znam, ali svakako idem na prijemni krajem juna - završava Kija.

.

.

.

.

Izvor: Srbijadanas

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.