Doručak gotov za 5 minuta
Isjecite hljeb na kriške i namažite smjesom, a zatim hljeb zapecite u zagrijanoj rerni 3-4 minuta.
Sastojci: 100 g putera ili margarina omekšanog na sobnoj temperaturi, 3 glavice bijelog luka, 2 supene kašike maslinovog ulja, vekna hljeba, 2 supene kašike isjeckanog peršunovog lista, po želji mocarela ili parmezan.
Priprema:
Omekšajte puter ili maslac na sobnoj temperaturi, a zatim isjecite čehna bijelog luka bez da ga ljuštite, tako da se vide njegovi vrhovi.
U pleh stavite papir za pečenje i na njega aluminijumsku foliju. Čehna bijelog luka poredajte i poprskajte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni, pola sata.
Kada se luk ohladi istisnite čehna iz ljuske i krupno nasjeckajte. Narendajte sir i nasjeckajte peršun.
Pomješajte peršun, luk, sir i so sa puterom.
Isjecite hljeb na kriške i namažite smjesom, a zatim hljeb zapecite u zagrijanoj rerni 3-4 minuta.
(Avaz)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.