Indijska kuhinja: Egg curry
Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).
Sastojci:
5 tvrdo kuhanih jaja
3 kašike ulja
2 glavice luka
2 kašike paradajz paste
3 zelene ljute papričice
5 cm korijena đumbira
2 kašičice mljevenog korijandera
2 kašičice kurkume
2 kašičice ljute tucane paprike
1 kašičica garam masale
400 ml vode
so, biber
Priprema:
Kuhana jaja propržiti na ulju da dobiju finu, zlaćanu boju i stvori se fina, čipkasta korica.
Crveni luk sitno isjeckati ili samljeti u blenderu i prodinstati na ulju u kome su pržena jaja toliko da višak vode ispari (3-4 minuta). Dodati izrendan đumbir i bijeli luk pa pržiti 2-3 minuta. Uz stalno miješanje dodati paradajz pastu, sitno sjeckane ljute papričice, korijander, kurkumu i ljutu tucanu papriku. Kratko propržiti pa dodati vodu i pustiti da provri.Zatim, dodati garam masalu i dobro promiješati.
U to dodati jaja i kuhati desetak minuta a zatim smanjiti temperaturu i kuhati dok višak tečnosti ne uvri.
Služiti toplo uz rižu ili indijski hljeb (roti, parata).
(Ljepota i zdravlje)
Podijeli komentar
Prijavi komentar
KOMENTARI
Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.