x

Nacija slavi: Za građane, Filip Zavadlav (25) je heroj! Pročitajte ove komentare i sve će vam biti jasno!

Jučer je u centru Splita, mladi pomorac Filip Zavadlav (25) ubio tri osobe iz automatske puške. Ubrzo nakon toga je i uhićen, a tokom cijele potrage za počiniteljem Splitom je vladalo opsadno stanje. Mediji su preklinjali ljude da ostanu u svojim kućama jer je ubojica na slobodi.

Međutim, kako se bližilo njegovo uhićenje atmosfera oko ovog zločina brzo se mijenjala.  Sudeći po komentarima na gotovo svim portalima, Filip Zavadlav je postao “narodni heroj”. Većina građana slavi njegov čin jer smatraju da je branio svoju obitelj i pritom ubio kriminalce odprije poznate policiji, ali ne samo i policiji nego i građanima koji su čini se upoznati s nedjelima ubijenih.


Nakon početnog šoka, straha i užasa, nacija slavi. Gotovo da i nema komentara koji osuđuju trostruko ubojstvo u Splitu, a i oni malobrojni koji osuđuju, tek blago apeliraju da nije u redu uzimati pravdu u svoje ruke, ali generalno se čini da većina ima razumijevanja za njegov čin. Zavadlavov facebook profil ispunjen je komentarima podrške, a neki pozivaju i na prikupljanje novca za odvjetnika. Moguće je da će se osnovati i grupa podrške. Ovaj fenomen se u hrvatskoj javnosti ne pamti. Izdvojili smo nekoliko komentara koji pokazuju stav građana o ovom slučaju.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Dnevno.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.