x

NASTAVAK PERJA

TAJNA PJESME KOJU JE MILAN DAO KARLEUŠI: Pisao je u manastiru, s njom htio da se vrati na scenu, patio zbog najvoljenije žene!

Jelena Karleuša prethodnog vikenda objavila je svoj novi album "Omega", a jedna od pjesama koja je privukla najviše pažnje je balada "Ludilo", za koju je muziku komponovao Milan Stanković.

Ova informacija naišla je na opšte oduševljenje jer se sa ovom kompozicijom Milan vratio na scenu, makar i kao autor, i to nakon višegodišnje pauze i povlačenja sa estrade.

Kako Kurir saznaje od izvora bliskom pjevaču, Milan je muziku za ovu baladu komponovao dok je prolazio kroz težak period u privatnom životu, pa je stoga i cijela pjesma vrlo sjetna.


- Pjesma "Ludilo" je nastala dok je Milan imao velikih privatnih problema. Ta sjeta se osjeća i u samoj pjesmi. Najveći dio kompozicije je napisao dok je baš bio u depresivnoj fazi koja je imala oscilacije, što se čuje i u samoj muzici. Tada mu je i majka bila bolesna, to mu je bio najstresniji period. Ni sam u tom trenutku nije znao da li tu pjesmu želi za sebe jer se bio jako razočarao u estradu. Početna ideja mu je bila da ova pjesma bude nastavak jedne od njegovih najemotivnijih balada "Perje", koju je takođe sam radio. Kad se te dvije pjesme poslušaju jedna poslije druge, zaista predstavljaju cjelinu. Početak pjesme je iskomponovao dok još nije otišao u manastir, a završio ju je dok je već duži period boravio u manastiru Podmaine. Tamo je u keliji uveče, nakon molitvenog pravila, imao vremena da dugo razmišlja o melodiji - priča naš izvor i dodaje kako je pjesma završila kod "male od skandala":


- Kad je shvatio da više ne želi da se bavi pjevanjem i da definitivno neće da snimi tu pjesmu, u njoj je vidio emociju koju je mogla da snimi samo JK. Oduvijek je želio saradnju s njom. Milan nikad nije prežalio što nije snimio "Insomniju" s Jelenom, ali to tada Saša Popović nije dozvolio a on nije mogao ništa da uradi bez njegove saglasnosti. Inače, Jelena je jedna od rijetkih pjevačica sa estrade koja Milana nije zaboravila i s kojom je on ostao u kontaktu i nakon što se povukao. Kada je čula muziku, Karleuša se oduševila i bez razmišljanja je odlučila da je snimi za jedan od dva albuma koji su upravo izašli. Tekst za ovu pjesmu napisala je Ljilja Jorgovanović, što je bio "šlag na torti" - završava naš izvor.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.