x

prva regionalna konferencija o turizmu

1. Sarajevo Tourism Summit 2023. 26. i 27. aprila 2023. godine!

Sarajevo Tourism Summit, prva regionalna konferencija o turizmu u Bosni i Hercegovini, održat će se 26. i 27. aprila 2023. godine u Sarajevu, u Hotelu Hills. Cilj summita je okupiti stručnjake iz oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i srodnih grana privrede kako bi se upoznali sa novim trendovima i kretanjima iz ovih oblasti. Očekuje se prisustvo preko 300 učesnika iz Bosne i Hercegovine i zemalja regije.

Summit će se održati u formi panel diskusija, case studya i prezentacija, sa preko 60 potvrđenih vrhunskih predavača iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije i Crne Gore.

Pored ovih aktivnosti, učesnici će imati priliku prisustvovati master vinskom show programu, master class edukativnim programima , te show prezentacijama za kafu i kraft čokoladu.. U sklopu Summita bit će organizirani i izložbeni prostori za sponzore i prijatelje Summita iz različitih segmenata.

Prisutni će moći poslušati iskustva poznatih regionalnih imena iz oblasti turizma, hotelijerstva i gastronomije, a neki od njih su: Robert Dacešin- Travel Bloger-BiH, Vanja Puškar / New Balkan Cuisine-Srbija , Marin Rendić /Bistro by Marin Rendic-Hrvatska, Stanka Karažija /Accor/Movempick-Hrvatska, Jovana Kvržić- Travel Bloger-BiH, Hana Hadziavdagić /Bloger/- BiH, Tedi Chiavalon- Chivalon Extravirgin Oliv Oil-Hrvatska, Martina Lučić Čanak/Best stay-Hrvatska, Filip Đoković/hotel Crni vrh-Srbija, Nemanja Dimić/Mekst konferencija-Srbija/Novi Sad, Maša Mahmuta Aganovic/Infinity-BiH, Spasenija Kika Purić/Montenegro Stars Hotel Group-Crna Gora, Muamera Planjac/Eduka -BiH, Nikola Milović/hotel Metropol palace-Srbija, Beograd, Boro Todorovic/La Pista Kopaonik, Marina Maljurić/Montenegro tourist service-Crna Gora, Marija Šečibović /Visoka škola turizma-BiH, Aida Terzić hotel Pino Nature-BiH, Mirza Karić/Dubos consulting.-BiH, Dejan Pejčinović/Hotel Fruške terme-Srbija, Marija Ognjenović-Hotel Gorski Kopaonik-Srbija, itd.

Promocija Summita i aktivnosti u sklopu istog prati preko 20 regionalnih medijskih partnera.

Organizator 1. Sarajevo Toursim Summita je prvi i jedini Concierge servis u BiH, Business Concierge Center uz suorganizaciju sa marketinškom agencijom Topcom.

Organizator i promotor Summita, Enis Hadžimujić naglašava vašnost održavanja ovakvog Summita u Sarajevu, a koji ima refleksiju ne samo na naš grad nego i na cijelu Bosnu i Hercegovinu, pa regiju. Posebno ako se uzme u obzir činjenica da naša država teži da turizam bude vodeća grana privrede i da se na njoj zasniva razvoj države.

Posebnu zahvalnost želimo da uputimo našim sponzrima, pertnerima i prijateljim Summita bez koji ovakav jedan događaj ne bi bilo moguće organiztirati. Spomenuli bi BH Telecom, Turističku zajednicu Kantona Sarajevo, Ministarstvo privrede KS, Unicredit Banku-Master Card, Gumu M /Renault Austral, USAID Turizam, AS Holding, LEDA Vodu, Fabriku Coffee, Vanjskotrgovinsku komoru BiH, Aerodrom Sarajevo kao i ostale mnogobrojne partnere projekta.

Preko 60 vrhunskih panelista, prezentera koji će biti dio ovogodišnjeg Sarajevo Toursim Summita su garant nezaboravnog dvodnevnog iskustva koje će imati priliku da dožive svi prisutni.

Teme koje će se obrađivati na summitu su: Investicije u turizmu/destinacije i hotelijerstvo; zapošljavanje i edukacija u turizmu; kongresni turizam potencijali; trendovi u hotelijerstvu- planinski hotel; fine dining experience; influence experience itd.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.