x

Iza koje stoji 53 modno-scenska performansa !

10 GODINA MODNO-SCENSKE KARIJERE TOP MODELA BiH JELENE GOVEDARICA: Halid Bešlić obilježio njene početke i ostao u srcu zauvijek!

Razgovarali smo sa svestranom Bosankom koja pored zavidne karijere Top modela BiH i manekenke broji čak 53 modno-scenska performansa iza koje stoje potpisi scenarija, koreografije, scenografije i same organizacije. Uradila je preko 20 projekata neformalnog obrazovanja mladih u NVO. Za Jelenu možemo reći da je pomjerila granice na modnoj sceni unikatno spojivši modu i glumu u višečasovnim pozorišnim pričama.

1. Kako je nastala Jelena Govedarica?

-Spontano. Od djetinjstva još bavila sam se plesom, voditeljstvom, ali modelingom ne. Na sestrino insistiranje sam se prijavila na izbor za miss i tako je sve počelo. Međutim iako brojne lente od Miss Prijedora, Miss Publike Krajine, Top model BiH i brojnih modnih angažmana kao lice istakunutih brendova, modnih revija ja sam pronašla sebe i odlučila da otvorim školu za manekene "Models by JG" koja egzistira već 7 godina.

2. Tvoj najveći korak u karijeri i šta zapravo smatraš svojom "ličnom kartom"?

-Odlučila sam da spojim modu i glumu u cijelinu kroz koju se prezentuje moda kroz razne životne priče i to smatram svojim životnim uspjehom. Radila sam brojne kampanje kroz umjetničke performanse između ostalog: "protiv nasilja nad ženama", " vršnjačkog nasilja", " život je cirkus", "sudbina vodi one koji to neće", " najbitnije je očima nevidljivo", "kraljica", " fatalna žena", "živimo sport na svoj način",...ali od šou-a "najbitnije je očima nevidljivo" je krenula moja medijska ekspanzija, a poslije "fatalne žene" gdje sam izvela na scenu 70 uspješnih žena svih mogućih branši, te tada na kraju sam se osjetila kreativno i kompletnom.

3. Posao stiliste koji obavljaš-radiš isto analitički i nesvakidašnje !? Koji je kriterij ocijenjivanja?


-Upravo tako. Ja to uradim analitički kroz odijevanje generalno osobe koju dobijem da ocijenjujem. Kad imate viziju života da sve što radite radite najbolje ili kao da ste ta osoba vi koju neko tog trenutka neko ocijenjuje, dakle ktiterijum je ono što ja ne bih voljela da pročitam i to ne priređujem ni poznatima. Trudim se uvijek da im prikažem i ublažim uslovno rečeno eventualne greške outfita s ciljem ukazivanja prvenstvenog imperativa i krajnje edukacije u onom za šta sam kompetentna.

4. Autorska emisija tvoja je čini mi se bila logičan slijed tvoje kreativnosti. Pored brojnih zvijezda koje si već ugostila ko je sljedeći ?


-Ja sam za projekat "sa jelenom i vama" bila prespremna (smijeh). Dovoljnim brojem kontakata i desetogodišnjim iskustvom u medijima pronašla sam mjeru kako napraviti dobru emisiju sa poznatima iz drugog ugla. Halid Bešlić bio je moj prvi gost i na to sam beskrajno ponosna jer sam idući na snimanje imala toliki osjećaj odgovornosti koji sam pretvorila u emisiju u kojoj sam nadmašila samu sebe. Bila je velika odgovornost raditi na početku odmah sa zvijezdama poput Ane Bekute ,Enesa Begovića, Gileta...ali i velika čast i uspjeh. Enes Begović je najharizmatičnija osoba koju sam srela u životu, predivan čovjek. Puno poznatih uskoro ćete vidjeti na nesvakidašnji način u mojoj emisiji -Dzidžu Stojković, Tinu Ivanović, Nikolinu Kovač itd. 


5. Poruka za sve koji žele napraviti velike karijere ?


-Rekla bih ovako: "Talenat je jeftin, posvećenost je skupa. Ona je jedini recept za uspjeh i ona zlatna narodna "ćutanje niko nikada nije pobjedio" koja se odnosi na masu koja će biti za ili protiv vašeg rada. Samo furajte svoj fazon, slijedite svoju misao, svoju inspiraciju i rezultati su tu pred vama, prije ili poslije kvalitet ispliva na kraju.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.