x

Rješenje za sve

10 načina za iskoristiti sirni namaz

Sirni namaz naučeni smo jesti s hljebom i dodacima poput salama ili topljenog sira, ali kulinarski majstori imaju nekoliko ideja kako njime obogatiti razna jela

Ako volite koristiti miso pastu, bit će još ukusnija ako joj dodate malo sirnog namaza. Na taj način imate malo drugačiji i ukusniji namaz u hladnjaku za nekoliko dana.

Još jedna ideja koju preporučuje Yahoo Food kombinacija je sirnog namaza i sardina. Umiješajte i malo ljutkastih papričica jalapeno i poslužite na krekerima.

Krem supa ne mora uvijek biti s vrhnjem. Probajte naprimjer složiti krem supu od brokule, ali je obogatite sirnim namazom.

Hamburger u pecivu bit će još bolji ako se na njemu rastopi malo sirnog namaza pa doda povrće i omiljeni dodaci poput majoneze.

Za musaku koristite sirni namaz jer će djelovati kao ukusan bešamel i dati poseban šmek povrću i mesu. Jednako će ukusan biti i bilo koji složenac.

Umak za tjesteninu također možete obogatiti sirnim namazom.

Palačinke ne moraju nužno biti samo slatkog nadjeva. Namažete ih sirnim namazom i imate odličan doručak, međuobrok ili večeru.

Za kiflice dodajte malo sirnog namaza i bit će ukusnije, a eksperimentirajte pa ga dodajte i štrudli sa sirom.

Brownies, biskvitni kolači mogu biti još ukusniji ako ih premažete nadjevom od žumanca i sirnog namaza.

Sezona lijepa vremena napokon je počela, a to znači da ćemo uživati i u sladoledu. Za domaći sladoled ubacite malo sirnog namaza za kremastiji i bogatiji okus.


(Avaz)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.