x

10 restorana sa najljepšim pogledom na svijetu

Savršeno kulinarsko zadovoljstvo otpočinje dobro skuhanim i serviranim obrokom, ali to nije sve.

Na vaš doživljaj utiče još mnogo toga. Važan utisak ostavlja enterijer restorana, namještaj i cjelokupan dizajn enterijera, usluga osoblja i naravno pogled.

Zar ne mislite da je hrana ukusnija ukoliko večerate na nekom mjestu koje ima pogled koji ostavlja bez daha?

Restoran sa spektakularnom panoramom uvijek poboljšava sva vaša čula što će vašu percepciju o ukusu jela učiniti mnogo finijom.

Sigurno je da ovakva mjesta postaju popularna obilježja nekog grada i privlače puno radoznalih i gladnih turista iz cijelog svijeta.

Ako ste jedan od njih, pročitajte i saznajte kojih 10 restorana ima najspektakularniji pogled na svijetu.

10. Restoran Grotta Palazzese Pulja, Italija

Uklesan u krečnjačke stjene sa pogledom na Jadransko more, restoran Grotta Palazzese u Pulji u Italiji je mjesto koje ne smijete propustiti.


9. Andronis Santorini, Grčka

Butik restoran Andronis na ostrvu Sanotini kombinuje jedan od najimpresivnijih pogleda na more i najukusniji odabir grčkih kulinarskih specijaliteta.


8.Crater Lodge, Tanzanija

U Ngorongoro oblasti u Tanzaniji nalazi se veliki vulkanski krater-kaldera koji je formiran prije skoro više od 3 miliona godina. Na tom idealnom mjestu se nalazi Crater Lodge, restoran koji kombinuje Masai dizajn prirodnog luksuza sa estetikom inspirisanom baroknim dvorcima ukrašenim brokatnim sofama, pozlaćenim ogledalima… Ovdje nije fokus na kulinarstvu već na spektakularnom pogledu.


7. Ithaa podvodni restoran, Maldivi ostrvo Rangali

Ithaa podvodni restoran je specijalno mjesto koje će vas impresionirati svojom lokacijom više nego bilo šta drugo.


6.Le Panoramic, Šamoni, Francuska

Zamislite ručak na visini, okruženi snježnim pokrivačem dok vam se pruža pogled na visoki Mont Blanc... Sve ovo je moguće u restoranu Le Panoramic, koji se nalazi u Šamoni ski centru u Francuskoj.


5. El Farallon, Kabo San Lukas, Meksiko

Restoran El Farallon u Kabo San Lukasu u Meksiku se nalazi ina vrhu hotela Capella Pedregal i ima najljepši pogled u cijeloj regiji. Osim što ćete ostati bez teksta zbog pogleda, isti utisak će na vas ostaviti i ukusna hrana kao što su svježi morski specijaliteti.


4. Soho House, Holivud, SAD

Smješten u zapadom dijelu Holivuda, nalazi se restoran Soho House. U pitanju je jedan od najekskluzivnijih i najekstravagantnijih restorana na ovoj listi, a nudi božanstveni pogled na Los Anđeles.


3. Le Jules Verne, Pariz, Francuska

Smješten na drugom spratu Ajfelovog Tornja, restoran Le Jules Verne ima Mišelinove zvjezdice i osim što nudi neprevaziđen pogled na Pariz, upriličiće vam nezaboravno kulinarsko iskustvo zahvaljujući poznatom šefu Alan Dukasu.


2. Sirocco, Bangkok, Tajland

Restoran Sirocco nalazi se na 63. spratu, na krovu Dome nebodera. Zamislite pogled sa ove visine? Restoran nudi kulinarski doživljaj od 5 zvjezdice. Uz džez muziku uživaćete u evropskim i azijskim specijalitetima.


1. Altitude Sidnej, Australija

Restoran Attitude nudi idealan pogled na sidnejsku luku. Nalazi se na 36. spratu i posjeduje prostor za samo 18 gostiju. Okruženi staklenim prozorima od poda do tavanica, gosti obično ostaju zapanjeni pogledom. Meni restorana je izvrstan kao i ponuda vina.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.