x

10 savjeta za savršenu i sretnu vezu!

Ako ste u vezi u kojoj vam je toliko lijepo da ne želite da se završi, pratite ove savjete da zaista budete zajedno “sretni do kraja života”.

#1 Zajedno spremajte obroke

Ako jedan partner to stalno radi, pripremanje obroka može da postane razlog za svađu. “Mogao/la bi i ti jednom da skuhaš ručak” postaće rečenica koja će svakog dana provlačiti kroz vaš razgovor, zatim će postati jedan od glavnih “argumenata” u svađi, sve dok ne postanete ogorčeni jedno na drugo.

Sretni parovi ističu da je jako važno da partneri dijele sve obaveze, uključujući i kuhanje. Gledajte to sa vedrije strane – radićete nešto zajedno, timski rad, produbljivanje bliskosti među vama… ko zna, možda vam to postane omiljena zajednička aktivnost!

#2 Potreban je trud

Koliko god da biste to voljeli, veze nisu “gotov proizvod”, već je potrebno da oba partnera neprestano ulažu trud.

Naravno, ni u jednoj vezi ne ide sve uvijek glatko, ali to ne znači da treba da odustanete – naprotiv, samo se trudite i zajedno ćete prevazići sve prepreke!


#3 Pokažite pažnju

Kada ste posljednji put partneru poklonili pažnju? Iznenadite ga/je flašom dobrog vina, kratkim izletom, doručkom u krevetu… Usrećite ga/je!

#4 Napravite zajedničku listu želja

Napravite listu stvari koje želite zajedno da uradite i umjesto da iz sedmice u sedmicu radite sve isto, trudite se da ostvarite te svoje želje i ciljeve.


#5 Imajte razumijevanja

Svako od nas je različiti, zato je potrebno da imate razumijevanja jedno prema drugom, ako želite da zauvijek ostanete zajedno. Naravno, biće stvari koje ne razumijete, biće grešaka, ali pokažite saosjećajnost, pokušajte da sagledate stvari iz drugog ugla…

#6 Provedite neko vrijeme odvojeni

Ne mislimo da pravite pauzu u vezi, već da tokom dana ili sedmice imate neko vrijeme samo za sebe. Zdravo je da imate i neka odvojena interesovanja i nema potrebe da 24/7 provodite zajedno.

Vidite se sa prijateljima, čitajte knjigu, bavite se hobijem… Radite ono što vam prija, i pustite partnera da posveti neko vrijeme sebi.


#7 Kvalitet prije kvantiteta

Trudite se da vrijeme koje provodite zajedno bude kvalitetno. Nije poenta da provedete cijeli dan zajedno ako ćete da sjedite ispred TV-a. Umjesto toga, trudite se da u vremenu koje provodite zajedno oboje uživate, ali zaista.

#8 Budite aktivni

Sami ili sa partnerom, vježbajte i budite aktivni. Mnogi se ulijene kada nađu partnera, pa ih odjednom mrzi da se “mrdnu” – ne dozvolite da to bude slučaj i sa vama!


#9 Komunicirajte redovno

Duge, sretne veze, takve su upravo zbog dobre komunikacije, koja je osnova svake dobre veze. Ako ne možete da komunicirate otvoreno, jasno i iskreno jedno sa drugim, veza vam je osuđena na propast. Komunikacija je važna i da biste spriječili da među vama dođe do nesporazuma.

#10 Ignorišite male stvari

Nemojte od komarca da pravite magarca. Sigurno će u nekom trenutku početi da vas nerviraju neke sitnice kod partnera, ali trudite se da ne obraćate pažnju na to. Sjetite se da niko nije savršen i ne dozvolite da takve stvari postanu problem.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.