x

otvorila dušu

15 godina sam se borila za ovaj brak: Jelena Karleuša nikad iskrenije o odnosu sa Duškom Tošićem!

Šest albuma, nevjerovatni scenski spektakli, svjetski imidž, kraljica modnih trendova, često u ratu sa svima i protiv svih, Jelena Karleuša je estradna zvijezda prema kojoj niko nije ravnodušan.

Privatno je veoma vaspitana, kulturna, duhovita, mnogo zna i odana je i nježna majka. Snažna je ličnost, sposobna da prevaziđe sve nevolje i da izađe na scenu kao vrhunski profesionalac.

Rođena ste Beograđanka i to često ističete. Šta to konkretno znači za posao kojim se bavite, ali i za ljude kojima ste okruženi?


– Ponosni sam lokal patriota i duh Beograda nosim kao zaštitni znak. Smatram da su Beograđani ljudi posebnog mentaliteta, duha i stava. Odrasla sam na Novom Beogradu, kod Fontane, i to odrastanje u surovim devedesetim, na još surovijem beogradskom asfaltu, od mene je, čini mi se, napravilo ličnost koja se u mnogo čemu razlikuje od drugih javnih ličnosti u šou- biznisu. I moji roditelji su Beograđani, a sa očeve strane i deda i pradeda. Svako voli svoj grad i mjesto, pa tako i ja ističem Beograd.


Čega se najviše sjećate iz perioda djetinjstva, odrastanja? Jeste li bili srećno dijete?

– Bila sam srećno dijete, ali u nekom svom svijetu, ne previše shvaćeno u školskom okruženju. Razlikovala sam se u svakom smislu, od ponašanja do fizičkog izgleda, jer sam bila veoma visoka, tako da sam stvorila neki svoj svijet još kao mala. Stalno sam pjevala, muzika mi je i tada bila opsesija i bilo mi je kristalno jasno čime ću se baviti. Tad sam govorila da je užasno što sam tako mala i što gubim vrijeme čekajući da porastem i postanem ovo što danas jesam. Majka mi je bila novinarka, otac veoma uspješan u policiji, ali su se vrlo brzo razveli i meni dodatno zakomplikovali djetinjstvo. Obilježena čudnim prezimenom, odrastala sam s mamom, tetkom i bakom, koje su me naučile da budem alfa ženka. Moja majka je bila i ostala zvijezda vodilja i inspiracija čitavog mog života. Ona ga je obilježila na najljepši mogući način. Dovoljno je da zatvorim oči i da mogu sasvim jasno da razgovaram s njom i sad.


Da li vam je odlazak majke, Divne Karleuše, izmakao tlo pod nogama? Kako ste se izborili ili se borite sa takvim gubitkom?

– Kao kćerka jedinica bila sam izuzetno vezana za nju. Gubitak nje je bio ostvarenje najvećeg životnog straha. Divna je umrla, da zlo bude veće, u periodu kad mi je u privatnom i poslovnom smislu bilo najteže i kad mi se cijeli svijet rušio, i to javno, na svim naslovnim stranama. Kao da je život smislio najgori mogući scenario da bi vidio kako miš igra na usijanoj ploči. Tako muče životinje u eksperimentima.


Kada vam je postalo jasno da ste megastar?

– Meni je to bilo jasno već sa dvije godine. Zvijezda se rađa, to se ne postaje. Samo sam morala godinama da čekam kako bih dokazala moju teoriju djeci u vrtiću. Svi su tad željeli da budu doktori, ili kasirke, ili veterinari, a ja sam govorila da ću biti kraljica univerzuma! Zato se niko nije ni igrao sa mnom (smijeh)!

Uvijek ste pomijerali granice u muzičkoj industriji i postali ličnost koju najviše kopiraju. Prija li vam to ili vas nervira?

– Pa to je moj opis posla. To je Jelena Karleuša. Kakav bih umjetnik ja bila da ne mijenjam svijet… Pored talenta, koji mora da postoji u ogromnoj količini za velike uspjehe, ono što me razlikuje od drugih izvođača su hrabrost, lucidnost i istrajnost.


Koje svoje osobine najviše cijenite?

– Pitaš jednog Lava da nabroji svoje najbolje osobine?! Pa odakle početi? Ha-ha-ha-ha! U nekoj kosmičkoj podjeli, ja sam dobila puno dobrih karata koje su ujedno i moje prokletstvo. Ali ako bih morala da izaberem jednu osobinu, to je sabiranje činilaca i njihovo procesuiranje. Ukratko, nerafinisani, nebrušeni, prirodni, rijetki mineral – intelekt.

Da li je brak dobra institucija za ženu? Za vas?

– Petnaest godina se borim za očuvanje braka. Mislim da su uvijek žene te koje se više zalažu za tu instituciju, kako braka, tako i porodice. Takve smo životinje.


S Duškom Tošićem imate dvije lijepe kćerke. Na kojim vrijednostima ih vaspitavate? Prenosite li na njih metode sopstvenog vaspitanja?

– Svako ko poznaje moju djecu ima samo riječi hvale za njihovu skromnost i vaspitanje. Kako je Divna mene učila da budem isti čovjek i prema radniku “Gradske čistoće” i prema predsjedniku, da ne budem materijalista, da imam empatiju prema ljudima i životinjama, da ne stavljam svoje lične potrebe u prvi plan, tako i ja vaspitavam moju djecu.

Kako biste opisali Atinu i Niku? Da li su povukle na mamu ili tatu?

- One su jedan skup naših vrlina i mana. Miks genetike i magije odrastanja u posebnim uslovima djece javnih ličnosti. Ali biću pristrasna, pa ću reći da su to mamina djeca s malo tatinih momenata.

.

.

.

.

.


Izvor: Kurir 

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.