x

3 neobične destinacije koje bi bilo lijepo posjetiti

Svi se sjećaju svojih iskustava s putovanja, bilo da se radilo o prvom putovanju ikad ili prvom dalekom i neobičnom putovanju.

Ako oduvijek želite neko daleko putovanje u zemlje u kojima je malo ko iz vašeg okruženja bio, u nastavku otkrijte na koje destinacije bi trebalo da obratite pažnju!

#1 Mongolija

Ako zaista želite napraviti nešto novo i posjetiti neko daleko neuobičajeno mjesto, Mongolija je odredište za vas. Istraživanje možete započeti u glavnom gradu Ulaanbaatar te zatim krenuti u pustinju Gobi, gdje možete boraviti u tradicionalnim gersama, šatorima od filca i platna, koje favorizuju nomadski stočari u zemlji. Gosti mogu jahati konje i deve po pustinjskim dinama, pratiti fosile dinosaurusa te pješačiti kroz spektakularan pejzaž.

Ovo mjesto na koje je malo ko išao nudi mnoštvo zanimljivih stvari. Jedan od primjera je i Naadamski festival koji se slavi i u glavnom gradu i u nomadskim zajednicama, gdje možete gledati kako se ljudi takmiče u streličarstvu, hrvanju i jahanju.

#2 Japan

Zbog Svjetskog prvenstva u ragbiju, sve će oči, sljedeće godine, biti uprte u Japan. U ovoj ostrvskoj državi ima puno toga za vidjeti.

Od skijaške staze u Niseku, vulkanskih parnih kupatila, škole za geishe i tradicionalne gostionice u roykanima do grada Kyoto, bivšeg carinskog grada koji ima 1,5 milion stanovnika, a koji zajedno s gradovima Osaka i Kobe čini drugo po veličini metropolsko područje.

#3 Antarktik

Ako ste od sretnika koji su vidjeli sve i želite vidjeti nešto uglavnom bijelo i u potpunosti novo otputujte na Antarktik.

Putovanjem u ovu ogromnu polarnu regiju svijeta iskustvo je koje nikada nećete zaboraviti. Ovo je jedino mjesto gdje možete ići na safari za šetnju polarnih medvjeda i promatrati beluga kitove na obali Hudson Baya ili se pridružiti ekspediciji koju vodi stručnjak. Ako se osjećate neustrašivima izaberite trodnevne avanture na Islandu, Grenlandu i istočnoj Kanadi na brodu te danima provedenih na gostovanjima po inuitskoj zemlji i krstarenjima zodijakom, te noćima u potrazi za Aurorom Borealis.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.