x

3 rečenice koje češće treba govoriti onima koje volimo

Ako želite da vaša veza (ili bilo koji odnos) bude sretna i zdrava, bez skrivenih zamjerki ili pasivno – agresivnih komentara, morate imati odnos povjerenja te se morate međusobno podržavati djelima, ali i riječima koje si svakodnevno govorite.

Ovo su rečenice koje ne smijete zaboravljati izgovoriti svojim bližnjima…

#1 Mogu li ti pomoći?

O čemu god da se radilo (od pranja posuđa, odlaska u prodavnicu, pripremanja teškog ispita do bolesti i ozbiljnih životnih problema) svima je drago čuti da imaju nekoga na svojoj strani, ko im želi pomoći (čak i ako su to već znali). Ljudi u dobrim vezama jesu potpune, nezavisne osobe, ali su i timski igrači.

#2 Odlično izgledaš

Osim što laska vašem egu, kada vam neko kaže: “Baš ti je lijepa kosa danas” ili: “Super ti stoje ove hlače” to znači da vas ta osoba primjećuje i želi vas podsjetiti da joj se sviđa to što vidi.

#3 Hvala

Ne zaboravljamo je reći prodavačici u prodavnici ni konobaru u restoranu, to bi bilo nepristojno, ali je tako često zaboravljamo reći svojim najbližima. Dokazano je kako se izražavanjem zahvalnosti za sitne, svakodnevne stvari koje partner napravi za vas povećava zadovoljstvo kvalitetom veze.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.