4. Sarajevo Irish Festival (Ceithre, an uimhir an draíochta!)

15.03.2019 12:00 Do 17.03.2019 20:00

4. Sarajevo Irish Festival će biti održan od 15. do 17. marta 2019. godine.

Sarajevo Irish Festival će i ove godine predstaviti vrlo sadržajan i zanimljiv program koji će biti predstavljen na četiri lokacije. Cilj festivala je spajanje različitih kultura, te promocija irskog naslijeđa kroz muziku, projekciju filmova, tradicionalne irske sportove i ugodna druženja.

Festival će biti otvoren svečanom Gala večerom u Klubu 1, u petak, 15. marta s početkom u 19:30 sati. Domaćini festival će biti SIF uz podršku Ambasade Republike Irske i Ambasade Kanade. Svi naši posjetitelji imat će priliku zabaviti se uz popularni bend NOTIFY iz Irske, kao i mogućnost degustacije tradicionalne irske hrane.

U subotu, 16. marta će premijerno biti prikazan film “The Breadwinner”, s početkom u 12:00 sati, u Kinu Meeting Point. Zbog svoje jake poruke i emotivne priče koju prenosi na gledatelja film je nominovan za Oscara, za Najbolji animirani film. Film je producirala Angelina Jolie a radnja filma se dešava 2001. godine u Afganistanu, koji se nalazi pod talibanskim režimom. Svi zaintersirni za premijerno prikazivanje filma “The Breadwinner”, mogu svoje podatke poslati putem web stranice, www.sarajevoirishfestival.ba i tako postati gosti festivala.

Nakon projekcije filma slijedi diskusija na kojoj će naši počasni gosti, mlada zvijezda filma Saara Chaudry i scenaristkinja Anita Doron razgovarati sa posjetiteljima projekcije, kao i sa prisutnim novinarima.

U kampu Butmir, u nedjelju, 17. marta, bit će organiziran GAA Family Fun Day sa Keltskom atletskom asocijacijom (GAA) a u saradnji sa irskim Oružanim snagama.

Pozivamo sve zainteresirane da nam se jave jer je ulaz za sve projekcije besplatan, uz prethodnu najavu putem naše web stranice, www.sarajevoirishfestival.com .



KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.