x

5 lekcija na koje se trebate podsjetiti kada ste solo

Mnogo puta govorili smo o tome da je biti “solo” stvar ličnog izbora i period tranzicije, samospoznaje i sazrijevanja, koji je svakome od nas potreban. Jednostavno, to je vrijeme kada pronađemo fokus i naučimo mnogo o sebi, ali i mnoge važne životne lekcije, na koje nekako zaboravimo kada smo u vezi. Ove važne lekcije naučićemo samo kada smo slobodni i potpuno posvećeni sebi:

1. Partner nikad nije neophodan

Ne postoji nijedan životni segment, koji ne možete voditi uspješno, ako nemate partnera. Savršeno smo sposobni da dobro funkcionišemo kad smo sami, a uz to, ukoliko smo ambiciozni, osposobićemo se da znamo rješenje svakog problema. Imaćemo vremena za usavršavanje i rad na sebi, pa ćemo malo po malo postajati sve sretniji, iako smo sami, jer partner nam zaista nije neophodan, ako već nismo sreli onog pravog.

2. Porodica i prijatelji važni su podjednako kao i partner

Ljudi u dugim vezama skloni su da se fokusiraju na svog partnera i da zanemare bitne osobe u svom životu, ali tokom “solo” perioda uvidjećete važnost prijatelja i porodice, te naučiti iz svoje greške da ih više nikada ne zapostavljate.

3. Ljubav prema sebi je preduslov za ljubav prema partneru

Često se tokom veze izgubimo i zaboravimo koliko je ljubav prema sebi zaista esencijalna za svaki segment našeg života. Čak iako smo to tokom veze zaboravili, period samovanja idealno je vrijeme da se podsjetimo kako da uživamo u sebi.

4. Neobavezan flert ima svoje čari

Flert je zdrav, kako bi se osjetili poželjno i pozitivno, jer to utiče na samopouzdanje. Kada ste slobodni sasvim je uredu da se upustite u neobavezni flert, koji će vam nahraniti ego i učiniti da kući odete sa osmijehom.

5. Ne morate žuriti da nađete partnera

Period kada uživate u sebi iskoristite da se posvetite radu na sopstvenoj ličnosti, a onda kada budete spremni da se upustite u vezu, u vašem životu će se pojaviti baš ona osoba koju ste čekali.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.