x

5 razloga zbog kojih žene biraju dominantne muškarce

​Nije tajna da mnoge žene, ma koliko u životu bile samostalne, često više vole dominantne muškarce.

Vjerovali ili ne, ali to su pokazale i brojne studije, a uglavnom je riječ o nesvjesnim izborima koji dovode do toga da su muškarci ti koji donose odluke u vezi ili braku.

1. Žene više privlače "loši momci"

Iako nam se čini da je u pitanju stereotip, riječ je o činjenici. Dominantni muškarci su skloniji porocima, kao što su pušenje ili alkohol, ali i impulsivne reakcije. Ovakvo ponašanje uzbuđuje žene, tako da postaju lake mete.

Muškarci zadobijaju kontrolu, pa ne čudi što žene naprosto lude za njima.


2. Fini muškarci su nekim damama manje zanimljivi

Žene uglavnom vole romantične šetnje i trenutke sa partnerom. Međutim, dosta je onih koje vole one tipove koji će ih voditi u nepoznato i sa kojim će doživjeti lude trenutke.

3. Prednost muškarcima koji donose odluke u vezi

Postoje žene koje smatraju da će im život biti poput lagane vožnje ukoliko ne moraju da donose odluke u zajedničkom životu.

Njihov izbor, zato, prevagnjuje na stranu dominantnih muškaraca, koji preuzimaju stvari u svoje ruke. Vremenom se naviknu na ovakav tretman i postaju zavisne od partnera.


4. Snažan uticaj iz djetinjstva

Biti dominantan, ukoliko umijete da pronađete pravu mjeru, može biti poželjno. Međutim, ne i ako pređe u nasilno ponašanje. Moćni muškarci mogu biti zavodljivi i vrijedni pažnje, ali vodite računa o tome da li su odluke u vezi donijete pod prisilom. Ponekad muškarci tjeraju svoje partnerke da se ponašaju isključivo po njihovoj želji. To je znak da je potrebno potražiti stručnu ili drugu vrstu pomoći.

5. Agresija i zlostavljanje se miješaju s dominacijom

Kada se malo bolje zamislimo, naši partnerski odnosi često su uslovljeni načinom vaspitanja. Možda je neko od roditelja bio dominantan, pa je to uticalo na izbor partnera. U tom slučaju, partner liči na roditelja, jer je to poznati obrazac. Vjerovatno dame nisu svjesne toga, ali očekuju ono na šta su navikle u svojoj porodici, piše Brightside.


(Nezavisne.com)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.