x

5 važnih pravila za nanošenje highlightera

U vrijeme kada je blistava, svježa i sjajna koža imperativ, highlighter je neizostavan član svakog make-up nesesera.

Ovaj proizvod služi kao posvjetljivač određenih dijelova lica i dolazi u različitim formama – tečnoj, kremastoj, kompaktnoj, praškastoj.

Iako ste pročitali brojne stručne savjete i odgledali mnoge tutorijale, i dalje niste sigurni koji je najbolji postupak za nanošenje ovog preparata?

Upravo zbog toga, slijedi pet neizostavnih, ekspertskih pravila za nanošenje highlightera. Oni će vam, bez sumnje, olakšati posao i osigurati željeni rezultat.

Ovo su pravila:

#1 Isprobajte boju šampanjca

Ova nijansa odgovara svima. Highlighter u kremastoj formi, bez dodatih sedefastih čestica, omogućava kreiranje potpuno prirodnog efekta na koži.


#2 Umjereno s količinom

Većina žena nanosi highlighter u debljem sloju, što može samo da kreira efekat “plastičnog lica”. Dakle, nanesite ga u manjoj količini na kažiprst, srednji i domali prst, a potom njima blago protrljajte dlan suprotne šake (tako ćete ukloniti višak preparata). Potom, tapkajte prstima gore-dole po jagodicama obraza, te – na kraju – ostatak highlightera utrljajte u lukove obrva i središnji dio brade. Vrh nosa samo dodirnite prstom.

#3 Zaboravite na pregib nosa

Nemojte nanositi highlighter na ovaj dio lica, osim ako vaš nos nije izrazito pljosnat. U suprotnom, mogao bi se stvoriti utisak prekomjerne masnoće. A to sigurno ne želite!


#4 Ponovo nanesite hajlajter na jagodice obraza

Umočite još jednom prste u highlighter i istapkajte jagodice obraza, a potom nanesite rumenilo. Highlighter će se vidjeti ispod rumenila, zbog čega će koža djelovati kao da je osvijetljena iznutra. Potrudite se da kombinujete rumenilo u boji breskve i highlighter u boji šampanjca.

#5 Mat izgled kože (skoro) podjednako je važan kao i sjaj!

Ako pojedini dijelovi lica ostanu mat, oni na koje ste naneli highlighter posebno će doći do izražaja. Upravo zbog toga, na čelo – kao i na nos – nanesite malu količinu pudera u prahu. Tako jednostavan, a opet tako efikasan trik!


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.