x

5 znakova da je vaše dijete osjetljivo na hranu

Donosimo znakove koji često priopćavaju, i na koje zbog toga bitno skrenuti pozornost, i ukazuju da postoji velika vjerojatnost da je dijete osjetljivo na hranu.

1# Glavobolja

Kada je dijete osjetljivo na hranu to može izazvati glavobolju, kao rezultat upalnog odgovora u tijelu, i važno je da roditelji budu svjesni da je hrana mogući uzrok. Kao i svaki drugi simptom, ako roditelji mogu uočiti uzorak između prehrane djeteta i pojave glavobolje, ključno je da to spomenu svom liječniku. Bilo koju vrstu glavobolje vrijedi spomenuti liječniku kada su u pitanju djeca, budući da toliko mnogo stanja može biti glavni uzrok.

2# Uznemireni želudac

Ako vaše dijete svaki put kada doručkuje na primjer jaja ili mlijeko u žitaricama, osjeti mučninu, nije na odmet otići pedijatru. Često će se osjetljivost na hranu prvo otkriti kao uznemireni želudac. A roditelji možda neće vidjeti korelaciju između hrane i simptoma sve dok se ne ponovi više puta. Ako počnete primjećivati ​​obrazac, pokušajte voditi dnevnik prehrane i bilježite kada i koliko često vaše dijete reagira na hranu. Imajte na umu da su prve reakcije na hranu često blage i pojačat će se s više izloženosti.


3# Proljev i bol u trbuhu

Uobičajeni znak osjetljivosti ili netolerancije su probavni poremećaji poput bolova u želucu i proljeva. Ovo se može pogrešno zamijeniti s brojnim bolestima. Stoga bi roditelji trebali biti svjesni bilo kakvih obrazaca između hrane i bolova u želucu ili pražnjenja crijeva kod svoje djece. Jedna od najčešćih intolerancija kod dojenčadi je mliječni protein. A čest simptom je zelena, sluzava stolica koja može sadržavati krvave tragove. I to zbog iritacije koju protein uzrokuje unutar crijevne sluznice, a prolazi kada uzrokujući protein više ne bude u djetetovom sustavu. Za dojilje, dio rješenja je ​​uklanjanje mliječnih proizvoda iz njihove prehrane. Popis je opsežan, ali neki uobičajeni nazivi za mliječne proteine ​​na popisima sastojaka su sirutka, kazein, kazeinati i laktuloza.

4# Napadaji astme

Manje poznata reakcija na intoleranciju na hranu su napadaji astme kod osoba s intolerancijom ili osjetljivošću na sulfite. Ova kemikalija se može pojaviti prirodno ili se može dodati u mnogo prerađenu hranu, uključujući čips, sušeno voće i peciva. Ako primijetite da vaše dijete počinje hripati ili počinje kašljati nakon što je jelo grickalice, pogledate popis sastojaka. Većina napadaja astme počinje stezanjem u prsima, nakon čega slijedi hripanje i nedostatak zraka s kašljem. Sve simptome koji se javljaju s problemima s disanjem treba odmah obratiti liječniku vašeg djeteta, jer intolerancija može postati opasna po život. Uobičajeni nazivi za sulfite na popisu sastojaka su sumporni dioksid, kalijev bisulfat, kalijev metabisulfat i natrijev sulfit.


5# Problemi s ponašanjem

Ako primijetite da dijete postaje razdražljivo ili agresivno, moguće je da reagira na netoleranciju ili osjetljivost na umjetnu boju u svom tijelu. Naime konzumiranje neke hrane poput glutena, prehrambenih boja i mliječnih proizvoda može izazvati osjetljivost. Kako biste provjerili svoju teoriju, izbacite sva umjetna bojila iz prehrane vašeg djeteta. I zamijenite ih hranom koja koristi samo bojila na bazi hrane. Mnogi popularni brendovi grickalica već su počeli uklanjati umjetna bojila iz svojih sastojaka, zbog sve većeg pritiska.


(Bebe.hr)

KOMENTARI
1

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.


Bio sam toliko depresivan kad me ljubavnica ostavila zbog drugog tipa nakon što smo hodali pet godina, pokušao sam je moliti da mi se vrati, odbila je i rekla da više ne osjeća ništa prema meni. nakon sve ljubavi koju smo dijelili u prošlosti, nisam mogao zamisliti svoj život bez nje, jer je moja ljubav prema njoj bila neprocjenjiva za razmjenjivati ​​iz bilo kojeg razloga, jednog dana dok sam pregledavao internet vidio sam komentar kako on ima moć vratiti bivšeg ljubavnika i odlučila sam se pokušati uvjeriti kontaktirajući ga i odmah sam to učinila, odgovorio je i objasnila sam kroz što prolazi i rekao je da je drugi tip upotrijebio vudu čaroliju na njoj zbog čega me ostavila zbog njega usprkos mojoj brizi za nju i obećanju da će mi pomoći da vratim svog ljubavnika, a također će mi pomoći da ga začaram da mi više ne može uzvratiti udarac, za manje od tri dana jedan čovjek je upucan od strane nepoznatih muškaraca na Floridi iu roku od 48 sati moja je djevojka bila u mojoj kući čekajući da se vratim s posla, a kad sam se vratio, počela je moliti, govoreći da joj je žao što nikada nije znala što ju je snašlo. hvala dr. apata na pomoći. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viberu putem +1(425) 477-2744. kontaktirajte DR APATA za pomoć odmah putem e-pošte: [email protected]. Također možete razgovarati s njim na WhatsApp/Viber putem +1(425) 477-2744