x

6 trikova za feniranje kao kod frizera

Koliko god fen frizure dobro izgledale, one napravljene kod kuće nikad ne izgledaju dobro kao one kod frizera. Upravo zato, donosimo nekoliko genijalnih savjeta kako napraviti profesionalno dobru frizuru dok stojite u ogrtaču ispred ogledala u kupatilu!

#1 Prvo sušite, onda stilizute

Prije fokusiranja na fen frizuru, kosu bi trebala djelimično posušiti samo s proizvodom za zaštitu od toplote, a zatim tek dodati proizvod za styling i fokusirati se na ono šta želite izvesti.

#2 Isprobajte primer

Primeri za kosu su super stvar, jer kosu prije sušenja njeguju, nerijetko i štite od toplote, a pritom osiguravaju da frizura bude dugotrajnija.

#3 Zadržite vlagu u tankoj kosi

Ako imate tanke vlasi, onda se sigurno od vlage u vazduhu “zalijepe” po glavi i izgledaju beživotno. Ako želite da vam kosa stoji živahno i nakon pranja i feniranja, najbolje je kosu oprati i staviti regenerator koji se ne ispire, jer će je tako štititi od vlage.

#4 Umjesto fen frizure – odglumite je!

Kosu brzinski posušite i zavežite je u visoku, ali opuštenu punđu i idite spavati. Ujutro kad se probudite imaćete prirodni volumen u kosi.

#5 Za kratku kosu – koristize prste

Umjesto da sušite sve, podjelite kosu na sekcije i sušite tako da kosu povlačite prstima i kroz prste, umjesto češljem, jer ćete tako stvoriti više volumena.

#6 Šiške

Za šiške uvijek se koncentrišite prvo na korijen šiški, jer on može da vodi do nezgodnih razdvajanja vlasi na čelu, a želite li da stoje baš kako ste zamislili, na njih nanesite malo pjene za kontrolu forme ili spreja sa soli, a onda ih sušite u smjeru obrnutom od onoga u kojem želite da padaju – jer kad padnu, onda će pasti tačno kako želite.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.