6. VIVA FILM FESTIVAL ONLINE OD 16. DO 20. SEPTEMBRA

16.09.2020 12:00 Do 20.09.2020 01:00

Ljubitelji filma u četiri dana projekcija na www.vivaba.com imat će mogućnost pogledati vrhunska ostvarenja iz 23 zemlje svijeta. 

Šesti VIVA Film Festival,ekološkog, religijskog, turističkog i omladinskog dokumentarnog filma održat će se od 16. do 20. septembra 2020. godine. U skladu sa epidemiološkim preporukama zbog globalne pandemije korona virusa 6. VIVA Film Festival održat će se online, po uzoru na druge svjetske filmske festivale. 

U zvaničnu selekciju 6. VIVA Film Festivala, odabrano je 30 filmova iz tri oblasti: religija, ekologija i turizam iz 23 zemlje svijeta. 

U srijedu 16. septembra bit će emitirani turistički filmovi, u četvrtak 17. septembra filmovi iz kategorije ekologija, a petak 18. septembra rezerviran je za filmove sa religijskom tematikom. 

Kategorija bh. omladinski film na rasporedu je četvrtog dana Festivala, u subotu 19. septembra.

Ove godine je revijalnog karaktera i premijerno će biti prikazano 7 filmova mladih bosanskohercegovačkih autora. 

Stručni žiri će odabrati po tri najbolja filma iz svake kategorije i ''Grand prix'' Festivala, a rezultati glasanja bit će poznati u subotu 19. septembra. Imena nagrađenih autora i filmova bit će objavljena na  www.vivaba.com   i facebook stranici Vivafilmfest.  

Kao i prethodnih godina glavni medijski pokrovitelj Viva festivala je BHRT u čijem programu će se u vrijeme trajanja Festivala emitirati festivalske hronike. 

Online projekcije filmova održavat će se svakodnevno u tri termina, kako bi bile dostupne autorima iz različitih vremenskih zona, i to počev od 12.00 h, 20.00 h i 01.00 iza ponoći, a moguće je i odložno gledanje filmova na  www.vivaba.com 


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.