x

Zenica

7. Dječiji festival u Areni okupio preko 6.500 učenika iz cijele BiH!

Sponzor galerije je najbolji Fitness Run Zenica koji se nalazi u suterenu (-1) Multiplex Ekran centra.
Institut Junuz Emre u okviru projekta „Moj izbor je turski“ je u zeničkoj Areni organizovao 7. Dječiji festival, kojem je prisustvovalo oko 6.500 učenika, koji turski jezik izučavaju u sklopu nastavnog procesa u školama sa prostora cijele BiH.

Ovo je osma godina kako u BiH Institut Junuz Emre realizuje projekat „Moj izbor je turski“ i djeca, koja kao drugi jezik izaberu da uče u školi turski jezik, tokom godine imaju razne aktivnosti, a Dječiji festival je finalni događaj, koji već sedmu godinu, na radost djece, organizuju u Zenici, a ovdašnja Arena danas je bila je prepuna. Prisutne su pozdravili Haldun Koč, ambasador Republike Turske u našoj zemlji i drugi uglednici iz Turske, a za djecu je priređen bogat kulturno zabavni programa , u kojem je učestvovala i regionalna zvijezda Dženan Lončarević.


“Turski jezik učim već četiri godine, a ovo mi je treći put da sam na Festivalu u Zenici i ovo je nešto najljepše što se u BiH dešava svake godine, jer svake godine nam organizuju dobar zabavni program sa poznatim pjevačima, a mi se družimo i sklapamo nova poznanstva”, navodi Ajna Herić, učenica Osnovne škole „Maglaj“ .

“Želim spomenuti i naš projekat bratskih škola, u okviru kojeg svaka škola u BiH, u kojoj se uči turski jezik, ima svoju bratsku školu u Istanbulu i već nekoliko godina po 1.500 bh učenika ide u posjetu svojoj bratskoj školi, sklapajući tako nova prijateljstva i razmjenjujuću svoju kulturu”, ističe Yunus Dilber iz Instituta „ Yunus Emre“ u Mostaru.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


Foto : Pahuljko/
Izvor : Zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.