x

7 klišea iz romantičnih filmova koji su nerealni u stvarnom životu

Koliko smo samo puta gledali ljubavni film i zamišljali takve poljupce ili takve scenarije u našoj ljubavnoj priči. Na žalost ili na sreću, režiseri takvih filmova veoma vole da uljepšaju stvarnosti, a ponekad čak i izmišljaju nešto što se baš i ne dešava u običnom životu.

Evo nekoliko primjera…

Poljubac na kiši

Odlučujući da ponovite scenu iz vaše omiljene melodrame, zapamtite: sve će biti malo više prozaično nego u filmovima. Šminka će se razmazati i pretvoriti vas od seksi ljepotice u mrzovoljnu pandu, vaša će se kosa zalijepiti za vaše lice, a mokra i ledena odjeća učiniće da više drhtite od hladnoće nego od uzbuđenja.

Zbogom na aerodromu

Imali ste odličan vikend zajedno, ali vrijeme je da se oprostite i odletite u vaš rodni grad. Vi ga ljubite i nakon nekoliko trenutka nestanete. Voljeli bi da se okrenete i ponovo ga vidite – trčeći kroz aerodrom u pokušaju da vas sustigne i povede do rampe! Šteta je što je to moguće samo na filmskom platnu: zaposleni na aerodromu nikada neće propustiti vašeg partnera izvan zone za putnike.

Sastanak na vrhu Empire State Buildinga

Nezaboravna scena iz “The Unforgettable Romance” je inspirativna, ali nerealna. Da biste došli do Empire State Buildinga, prvo morate da platite 30 dolara, dođete do posmatračke palube u prepunom liftu. Nakon takvog testa sile do romantike nećete stići.

Laž koja ne uništava vezu

žEvo još jednog scenarija tipičnog za romanse: momak se zaljubi u djevojku i, ne znajući kako da osvoji njeno srce, oblači poslovno odijelo i izgleda kao obećavajući biznismen. Bliže finalu komedije, tajna postaje jasna: konačno saznaje da njen partner nema liniju na Forbesovoj listi, ali … šta vidimo? Izgleda da se još više zaljubljuje u njega! U stvarnosti, to se teško događa: kome je potreban pravi odnos koji počinje lažima?

Strastveni se.s pod tušem

Svako ko je pokušao se.s ispod tuša zna da je ovo više nezgodno nego romantično. Da bi sve izgledalo kao u erotskom filmu, morate se prilagoditi i vježbati.

Izuzetno lijepo donje rublje

Koliko često u spontanom se.su nosite luksuzni donji veš? Mislimo da je to moguće u rijetkim situacijama. Međutim, režiseri romantičnih filmova obično imaju drugačije mišljenje o tome.

Veš nestane tokom predigre

Da li ste ikada vidjeli kako junak romantične melodrame, koji je slučajno bio u spavaćoj sobi svoje djevojke, iz petog pokušaja pokušava da skine čarape ili ne može otkopčati grudnjak? Obično se sve dešava tako brzo da nemamo vremena ni da shvatimo gdje je isparila odjeća.

Uprkos činjenici da su scene se.sa u filmu daleko od istine, teško je pobiti njihovu ljepotu i senzualnost.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.