x

7 znakova da je ON savršen muškarac za svaku trudnicu

Trudnoću ne nazivaju bezrazložno blaženim stanjem. Ona predstavlja prekrasno iskustvo u životu žene, ali je podložno i velikim hormonalnim promjenama koje utječu na ponašanje i raspoloženje. Ne čudi stoga što trudnica treba od svog partnera razumijevanje, stabilnost i neprestanu nježnost. Savršen partner znat će prilagoditi svojoj odabranici ovih osnovnih sedam pravila blaženog stanja.

1. Jutarnje mučnine se ne pojavljuju samo ujutro

Jutarnje mučnine obično se javljaju kod žena u prvom tromjesečju, a kod nekih tokom cijele trudnoće. Simptomi poput povraćanja, nesvjestice i slabosti mogu se pojaviti u bilo koje doba dana ili noći, pa je iznimno važno biti suosjećan i ljubazan prema svojoj voljenoj svih dana u sedmici, a ne samo ujutro. Nije naodmet uvijek imati spremne i za želudac umirujuće grickalice poput tosta i čaja.


2. Trudnoća povećava ženska osjetila 

Savršen partner trudnice izbjegava kupovinu nove toaletne vode, sapuna ili osvježivača prostora s jakim notama koji će izazvati negativnu reakciju žene. Pažljivo je dodiruje jer zna da i najnježniji dodir može izazvati njeno negodovanje – pogotovo na predjelu osjetljivih grudi. Bira i kakav će joj obrok ponuditi jer sve ima bolji okus.

3. Hormoni utječu na nagle promjene raspoloženja 

Savršen partner razumije da je ‘divljanje’ hormona krivo za stalne promjene raspoloženja – npr. iznenadni plač tokom gledanja humoristične serije i spremno prilagođava svoje ponašanje sukladno toj činjenici. On zna kakvu moć ima masaža ramena ili ponuđena maramica u pravom trenutku.


4. Trudnice priželjkuju odmor 

Nakon vjenčanja slijedi medeni mjesec (eng. Honeymoon), a putovanje na neku privlačnu destinaciju također će odgovarati ženi nakon objave vijesti o trudnoći. Savršen partner zna da je ‘babymoon’ odlična gesta da s voljenom osobom podijeli sreću i zadovoljstvo. Također, on zna da je ovo zadnja prilika da se zajedno opustite prije roditeljstva.

5. Seks (ni)je dobra ideja u trudnoći 

Neke žene u trudnoći ne osjećaju potrebu za seksom, a druge se ne mogu zasititi svoga partnera. Savršen partner trudnice komunicira sa svojom voljenom i osluškuje njene potrebe. On također zna da je važno biti iskren, priznati joj kako se osjeća i zahvaliti joj što ona prolazi tu veliku mijenu kako bi im podarila dijete.


6. Trudnoća i porod su ‘neuredna’ stanja

Muškarci uživaju u krvavim akcijskim spektaklima i potjerama, ali se groze na samu pojavu normalnih tjelesnih izlučevina. Savršen partner trudnice ne pada u nesvijest od pogleda na plodnu vodu, krv ili neke druge biološke izlučevine koje mogu biti sastavni dio poroda.

7. Uznemirena trudnica ne želi čuti frazu: Smiri se

Reći uznemirenoj ženi da se smiri jednako je učinkovito kao i pokušati ugasiti vatru metodom dolijevanja benzina. Savršen partner ne koristi ovu frazu tokom trudnoće, ni na samom porodu. Štaviše, on ne ispravlja svoju dragu čak i kada je uhvatio u iznošenju informacija koje su dokazano netačne. On ju umjesto toga pažljivo sluša i pruža joj emocionalnu potporu.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.