Jedna majka iz Šapca podelila je iskustvo alergijske reakcije svoje dece na mleveni paradajz.
Lekar je istakao da su reakcije moguće zbog aditiva i konzervansa u proizvedenom paradajzu.
NAJČITANIJA VIJEST:
Jedna Šapčanka podelila je fotografije svog deteta koje je pomodrelo nakon što je, kako tvrdi ovaj majka, pojelo dve kašike mlevenog paradajza koji je, navodi, kupila u tržnici.
Majka je istakla da dete nikada ranije nije imalo bilo kakve alergijske reakcije.
Pojelo je samo dve kašike i noćas smo završili u bolnici. Upozorenje za ostale roditelje da ne prođu kao mi. Dete je oteklo i pomodrelo, a ovo je slika posle tri injekcije i presinga – dodala je majka, a objavljeno je na Instagram stranici “Šabačke vesti”.
Pedijatar Saša Milićević je u razgovoru za Blic istakao da su ovakve alergije moguće, jer se u mlevenom paradajzu često dodaju aditivi i konzervansi da bi što duže trajao.
NAJČITANIJA VIJEST:
Mladić seksualno zlostavljao stariju ženu: Jezivu scenu snimile nadzorne kamere!
- Alergije se mogu javiti kod dece koja su sklona alergijama, ili kod dece čiji su roditelji skloni alergijama. To su osobe koje imaju takozvanu atopijsku građu, skloni su alergijama – pojašnjava Milićević i dodaje da se mogu razviti različite alergijske reakcije.
- Od onih blažih reakcija, preko pojave koprivnjače, a u neki slučajevima se može javiti i otežano disanje. Preporučio bih roditeljima da u slučajevima kada se javi alergija dete odvedu lekaru – istakao je on.
Blic