x

snažni karavan

ABT-ov Audi RS4 Avant s 523 KS je perfektan automobil za uživanje na snijegu

Poznati njemački tuner ABT specijalizovan za tuniranje vozila iz Volkswagen Grupe posvetio je pažnju Audiju RS4 Avant.

Novi ABT-ov RS4+ je ograničen na svega 50 primjeraka, a prve isporuke se očekuju u martu. Kompanija je objavila i nekoliko sjajnih fotografija karavana u Misano crvenoj boji čiji je vozač uživao u snijegu i zimskoj idili.

ABT RS4+ standardno nudi 503 KS, no iz kompanije tvrde da se snaga može povećati 523 KS. Radi boljeg zvuka tuner je ugradio novi izduvni sistem sa četiri cijevi, a detalji od karbonskih vlakana dodatno poboljšavanju izgled. Poboljšan je i ovjes koji omogućava podešavanje visine, tako da vozači mogu podići karavan u slučaju da je snijeg predubok.

Poređenja radi, fabrički RS4 razvija 444 KS i 600 Nm obrtnog momenta, a koristi osmostepeni automatski mjenjač preko kojeg se snaga motora prenosi na sva četiri točka.

Kako bi izgledao agresivnije, ABT je dodao karbon na oko rešetke hladnjaka, spliter, a tu su i ukrasi prednjeg blatobrana. Slični detalji su prisutni na pragovima i spojleru. RS4+ je dobio set 20-inčnih naplataka s krakovima u obliku slova "V".

Promjene u unutrašnjosti su suptilnije, ABT je dodao svoj logo na start-stop dugme, na ručicu mjenjača, naslonjače za glavu i druge detalje. Kada se vozač približi automobilu, RS4+ logo se pojavi na tlu.

RS4+ ćemo bolje upoznati na Sajmu automobila u Ženevi u martu. Izloženi primjerak će biti lakiran u Viper zelenu boju.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.