x

OPTIMIZIRANJE S MJEROM

ABT-ov Golf R raspolaže s 350 konjskih snaga

U njemačkoj tuning kompaniji ABT očigledno se ne slažu s aktuelnim WLTP normama zbog kojih je Volkswagen morao prigušiti snagu motora u najsnažnijem Golfu.

I dok su u Volkswagenu morali prigušiti snagu motora u Golfu R koji nude ove godine, a sve zbog ispunjavanja zahtjeva koje diktiraju aktuelni WLTP normativi, u renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji ABT vlasnicima Golfa R nude opciju s kojom četverocilindarski dvolitarski turbobenzinski motor umjesto 300 isporučuje 350 konjskih snaga.

Za više snage i više obrtnog momenta (440 umjesto standardnih 400 Nm) u Kemptenu su se pozabavili rekalibriranjem centralne upravljačke jedinice, a s novim potencijalom motora u ponudi je i adekvatno dorađen ovjes koji sa sobom donosi čvršće stabilizatore, niže opruge i unaprijeđene amortizere.

Ponuda aluminijskih felgi ide od 18 do 20 inča, a pažljiviji posmatrači uočit će da se vanjština ABT-ovog Golfa R razlikuje od originala samo po crnim četverostrukim završecima izduvnog sistema. Podaci o performansama jednog od najboljih "sleepera“ današnjice nisu objavljeni.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.