x

RJEŠENJE ZA NESTRPLJIVE

AC Schnitzer ima alternativu za kupce koji ne žele da čekaju BMW M8

U jednoj od najpoznatiji njemačkih tuning kompanija već nude Seriju 8 koja ne zaostaje za BMW-ovom najavljenom verzijom M8.

U nekolicini ranijih najava iz BMW-ovog M odjela spomenuto je da će M8 pokretati 4,4-litarski V8 biturbo motor koji će nuditi nešto više od 600 konjskih snaga, što je znatno više od trenutno najsnažnije verzije M850i xDrive koja sa sobom donosi 530 konjskih snaga.

I dok svijet čeka da BMW završi s podužom najavnom kampanjom najnovijeg modela iz elitnog M društva, u renomiranoj njemačkoj tuning kompaniji već imaju izvrsno dorađenu Seriju 8 koja se krije iza oznake ACS8 5.0i.

Schnitzerov snižen i aerodinamički dotjeran Coupe zasnovan je na modelu M850i xDrive. Bez utjecaja na garantne uslove iz Minhena temeljito dorađen motor sa sobom donosi 620 konjskih snaga, što bi trebalo biti dovoljno da drži korak i s modelom M8 Competition koji će biti još snažniji od standardnog M8.

U Schnitzeru nisu zaboravili ni na ljubitelje dizelskih pogonskih opcija za koje su pripremili BMW 840d xDrive čiji motor umjesto standardnih 320 raspolaže s 380 konjskih snaga.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.