x

završili na sudu, a nekada su šurovali

Aca Lukas uzima Šolaku i Popoviću devet miliona eura!

Folk zvijezda Aleksandar Vuksanović alijas Aca Lukas završio je na sudu sa "Grand produkcijom" i "Junajted medija grupom" zbog toga što su neovlašćeno plasirali sadržaj s njegovim likom i djelom. 

Kako Srpski telegraf saznaje, Acin producent Saša Mirković podnio je tužbu u kojoj potražuje devet miliona eura od Saša Popovića, u ime "Granda", i Dragana Šolaka, koji je vlasnik "Junajted medija grupe" i koji je otkupio veći dio "Grand produkcije", zato što tokom tri sezone emitovanja emisije "Zvezde Granda", u kojoj je Lukas bio angažovan kao član žirija, nisu pribavili saglasnost od njega, kao producenta, za plasiranje sadržaja.


Saša Mirković potvrdio je saznanja, te istakao da je od njega ukraden lik i djelo Ace Lukasa.

- Istina je da sam tužio "Junajted mediju" i "Grand" jer su neovlašćeno koristili ime, lik i djelo Ace Lukasa, kao učesnika u žiriju emisije "Zvezde Granda". Lukas i ja imamo dugogodišnji ugovor, a kada je počeo saradnju sa "Grandom", naglasio im je da moraju da pribave saglasnost, ali do te saglasnosti sa "Grandom" nikad nismo došli jer se nismo dogovorili oko honorara. Oni su, jednostavno, na silu, kao što su oteli i Jutjub kanal, kao što između ostalog sve radi Šolak "Junajted medija" zajedno sa Popovićem i ekipom, oteli, bukvalno, Acu odatle. Onda, naravno, prema mom ugovoru, oteli od mene - naveo je Mirković.


Kako on tvrdi, pravni osnov za tužbu je producentski ugovor koji ima sa folk zvijezdom i po kojem je "Grand" bio u obavezi da pribavi saglasnost za plasiranje sadržaja od njega.

- Kada imate producentski ugovor, znate šta su obaveze. Moji advokati su upozoravali "Grand" i "Juajted medija grupu" da moraju da pribave saglasnost, ali su se oni oglušili o to. Onda je Aca izašao iz te treće sezone, koja je emitovana 2018, jer, jednostavno, nikada nisu platili ni jedan jedini dinar za to. Ne možemo baš samo da se bavimo otimanjem tuđeg rada, znate. Potom smo presavili tabak i tužili ih za devet miliona eura - objasnio je Acin producent.


Mirković dalje navodi da ga je Saša Popović, u ime "Grand produkcije" zavlačio, da bi sve obaveze prebacio na "Junajted medija grupu" i ogradio se od slučaja.

- Tek prije nekoliko dana je pokrenut postupak, Popović nas je lagao da će te danas, te sutra riješiti sve. Zapravo je kupovao vrijeme dok nije sve prebacio na "Junajted mediju" i oni se sad prave ludi, ali na sudu, naravno, ne mogu. Kad otimate tuđe autorstvo i producentsko djelo, ne možete se praviti ludi, sudski organi će to procijeniti. Ja sam siguran da ćemo mi dobiti novčanu nadoknadu. Odmah kažem da ćemo dio od tog novca uplatiti u humanitarne svrhe za izgradnju dječje klinike - zaključio je Saša Mirković.


Kontaktirali smo sa Acom Lukasom, koji nam je takođe potvrdio da je tužba pokrenuta.

- Postoji ugovor između mene i Saše, ja sam ih upozoravao da pribave dozvole, a oni su s tim rastezali. Na kraju sam napustio "Zvezde Granda", a oni nikada nisu pribavili dozvole za emitovanje. Na kraju ih je Saša, kao moj producent, tužio - objasnio je Lukas.

.

.

.

.

.

Izvor: Republika.rs

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.