x

Adnan Pehlivanović i Edin Šopović u „As exkluzivu sa Muhamedom Bikićem“ u povodu prve bh. titule „Želje“!

U povodu prve titule FK Željezničar od sticanja nezavisnosti Bosne i Hercegovine gosti novog izdanja „As exkluziva sa Muhamedom Bikićem“ na TV Alfa bili su Adnan Pehlivanović i Edin Šopović, nekadašnji igrači plavih i učesnici te spektakularne akcije prije 20 godina kada je Hadis Zubanović u posljednjim trenucima susreta pogodio mrežu FK Sarajevo.


 „Taj pogodak, uz rođenje moga sina Dina, je nešto najljepše što mi se desilo u životu. O toj akciji i golu se i danas priča i to ne samo navijači Želje, nego i navijači Sarajeva, naravno sa tugom“, kaže Pehlivanović. 

„Što kaže moj prijatelj Adnan i meni je taj gol, uz rođenje djece, nešto najljepše u životu. Drago mi je da se i danas o tome priča i da ove nove generacije često gledaju taj gol na youtube“, kaže Šopović.

Za „As exkluziv“ govori i sami trijelac tog historijskog gola.

„Mislim da je to bila nama nagrada, kroz sve što smo prošli zih nesretnih devedesetih godina. Bili smo sve vrijeme u Sarajevu, trenirali u teškim uslovima, a opet uspjeli sačuvati našeg Želju“, kaže Zubanović.

Finalna utakmica play offa prvenstva BiH odigrana je 5. juna 1998. godine na Koševu pred 40.000 gledalaca. U 90. minuti susreta Željezničar je izveo kontranapad preko Pehlivanovića i Šopovića, a strijelac je bio Zubanović.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.