x

Advokat Mitrovićevog sina se oglasio: Rekao je nešto što je iznerviralo cijelu javnost!

Aleksandar Mitrović, sin vlasnika Pinka Željka Mitrovića, osuđen je na 12 mjeseci nošenja nanogice u svom stanu i zabranu upravljanja motornim vozilom na godinu dana, zbog saobraćajne nesreće u julu 2013. kada je na pješačkom prelazu u Ustaničkoj ulici pregazio 17-godšinju Andreu Bojanić.

Prvostepenu presudu donio je Prvi osnovni sud u Beogradu.

Branilac Aleksandra Mitrovića, advokat Borivoj Pajović, najavio je da će uložiti žalbu protiv presude koju je izrekao Prvi osnovni sud, ocijenivši da je riječ o flagrantnoj nepravdi.

- Prije šest godina desila se zaista tragedija da pogine jedna mlada djevojka, a danas se desila velika nepravda, jer Aleksandar ni na koji način nije kriv za tu tragediju i ne može se jedna tragedija, jedan bol, koji je proživjela porodica poginule djevojke ni na koji način kompenzovati sa krivicom nekog momka koji nije kriv za to – rekao je Pajović gostujući na TV Pink i dodao da je Aleksandar Mitrović apsolutno nevin. 


- Vozio je nedozvoljenom brzinom, ali tri komisije vještaka, to je devet inženjera saobraćajne struke, našli su da i da je vozio dozvoljenom brzinom. Na tom mjestu nije mogao zaustaviti vozilo prije kontakta sa djevojkom, koja je ušla na pješački prelaz dok je za nju bilo crveno svjetlo – naveo je Pajović.

Naveo je da su kamere snimile da je prošao kroz zeleno svjetlo, ali i da su svi vještaci kazali da je opasnu situaciju izazvala pokojna djevojka.

- Svi žalimo što se to desilo, ali ni na koji način se nečiji bol ne može pretvoriti u krivicu osobe koja nije kriva za nastali udes. I Aleksandar je doživio ogroman stres. Šest godina je pod krivičnim progonom ni kriv ni dužan. Više od dva i po mjeseca je bio u pritvoru, iako se već tada znalo da je prošao kroz zeleno svjetlo, pa su ga držali u pritvoru bez razloga. Imate hiljade nehatnih saobraćajki, niko ne ide u pritvor osim ako je poginulo tri, četiri, pet osoba... Sve je posljedica toga što je, u ovom slučaju za njegovu nesreću, sin Željka Mitrovića – ističe Pajović.


Prema njegovim riječima, ovde se, defakto, sudilo Željku Mitroviću, a ne Aleksandru.

- Vjerovatno je neka pametna glava tamo našla: „Nemojte da se misli da Željko što je ugledan čovjek, što je poznat, da može i da potplati nekoga da bi mu sin bio oslobođen“, pa takva razmišljanja dovedu do još jednog tragičnog slučaja – naveo je Pajović.

On je podsjetio da je već prva komisija koja je vršila vještačenje rekla da nije mogao zaustaviti vozilo.

- Djevojka je od momenta kada je stupila na kolovoz do momenta kontakta na kolovozu boravila vrlo kratko - 1,3 sekunde. Nema skoro brzine sa kojom se može zaustaviti u takvoj situaciji. Potpuno je irelavantno što je vozio nedozvoljenom brzinom, to je prekršaj, ali nema nikakve uzročne veze sa nastalom posljedicom, baš nikakve. Pa ga sud čak osuđuje i za nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnom udesu, a vještaci su našli da je ona u momentu bila mrtva – dodao je Pajović.

Naglasio je da biće krivičnog djela nepružanje pomoći podrazumijeva da onaj koji je izazvao udes ne pruži pomoć nekome ko je povrijeđen.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Espreso.rs)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.