x

Advokat otkrio kakva kazna čeka Kristijana Golubovića zbog riječi upućenih Staniji: A tek je izašao na slobodu...

Kristijan Golubović javno je zaprijetio Staniji Dobrojević i poručio da će je ub.ti, to jest z.klati grickalicom, ukoliko mu se iskreno ne izvini zbog spominjanja i vrijeđanja njegove djece.

Tokom emisije "Pitanja gledalaca" u rijalitiju "Zadruga" njemu je stiglo pitanje zbog čega se prema starleti ponaša kao "džentlmen", što mu je bilo dovoljno da se raspriča.

- Navikao sam da uvrijedim onu koja je d...a u duši. Dame nikada nisam uvrijedio. Ljut sam što mi je Stanija pomenula dijete. Mogao bih da je k.ljem grickalicom i da se smijem grohotom. Ne postoji sila na koju ne bih udario, ne postoji sadizam, mučenje koje ne bih upotrijebio nad bilo kime kada je moje dijete u pitanju. I tuđe dijete, a kamoli moje. Zato treba očekivati sve od mene, samo na tu temu - rekao je Kristijan.


Kada mu je Marija Kulić rekla da treba da zaboravi na sukob sa Stanijom, Golubović ju je saslušao, ali je rekao da ne zaboravlja. Potom je javno zaprijetio starleti ub.stvom.

- Zaklinjem se sada u svoje dvoje djece da ću ub.ti Staniju Dobrojević lično, ili preko mojih ljudi, ako mi se iskreno ne izvini zbog uvreda na račun djece. Zapamtite ovo, po cijenu da idem 40 godina na robiju, a nisu uopšte bitne pare. Sada znate šta je u pitanju - rekao je on, dok su zadrugari ostali nijemi. Na njegove prijetnje javnost je burno reagovala, a mnogi su poručili Staniji da ne ulazi u "Zadrugu". Starleta je i sama uplašena zbog ovoga, pa je objavila video s prijetnjom na Instagramu i zamolila državu da reaguje.


- Nisam vjerovala da ću biti prinuđena da ovako nešto okačim na svoj profil, ali nažalost moram kako bih na vrijeme reagovala, apelovala i probudila svijest kod našeg naroda, naše države, našeg pravosudnog sistema, policije, medija. Ovo nije prvi put da mi se na nacionalnoj televiziji na najbrutalniji način javno prijeti smrću! Prije pet godina me je ovaj čovjek javno reketirao, cijela zemlja je to gledala i ćutala! Niko reagovao nije! Sad javno prijeti smrću, državo, reaguj! Dosta više! - rekla je ona i dodala da će ga tužiti.

- Osim toga što ću podnijeti krivične prijave, apelujem na sve ljude da na ovakve stvari ne ostanu nijemi, već da reaguju! Ovo nije rijaliti, ni šou-biznis, ovo je moj život i meni se večeras javno prijetilo smrću! - napisala je Stanija.


Advokat Nebojša Perović kaže da su ovakve prijetnje krivično djelo ugrožavanja bezbjednosti, te da Golubovića očekuje finansijska, ali vrlo vjerovatno i zatvorska kazna.

- U pitanju je krivično djelo ugrožavanje sigurnosti. Dakle, ako neko prijeti drugom licu da će njega ili njemu bliska lica povrijediti, odnosno napasti na život ili tijelo, kazniće se zatvorom do jedne godine ili novčanom kaznom. Međutim, ukoliko je ta prijetnja izazvala uznemirenost građana, onda će se taj koji prijeti kazniti zatvorom od tri mjeseca do tri godine zatvora - kaže Perović i dodaje da u ovom slučaju treba da reaguje i tužilaštvo.

- Nadležno tužilaštvo je dužno da, ukoliko sazna za postojanje bilo kakvog krivičnog djela, bilo da je to saznanje bilo iz štampanih ili elektronskih medija, dužno je da naloži policiji da sprovede potrebne radnje radi utvrđivanja i prikupljanja činjenica koje ukazuju da li je došlo do izvršenja krivičnog djela - završava advokat Perović.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.