x

Zenica

Ahmed Krnjić, prvak SENSHI organizacije po KWU Full Contakt pravilima!

Klub borilačkih vještina “Isak-Ze” iz Zenice danas je zvanično predstavio Ahmeda Krnjića, prvaka SENSHI organizacije po KWU Full Contakt pravilima u kategoriji iznad 90 kilograma. Zenički borac je u Sofiji 27. februara pobijedio ruskog reprezentativca Vitalija Ishaknelija u tri runde.

“Meč je bio zakazan u tri runde i sve smo odradili do kraja. Možda je moglo brže da se završi, ali nismo htjeli rizikovati i radili smo kako smo zacrtali. Jednoglasnom odlukom sudija sam pobijedio i osvojio ovaj pojas i pridodao ga pojasu WAKO PRO evropskog prvaka u K-1 kategoriji“, izjavio je na press konferenciji Ahmed Krnjić.

“Čitava ekipa je vrijedno radila, pripremili smo taktiku i tako smo odradili meč”, izjavio je Mirza Pjanić, trener Ahmeda Krnjića.

„Drago nam je što imamo ovakav klub, pomažemo sport, volimo zdrav sport i ondje gdje se radi pošteno. Ovo je klub gdje su pošteni momci i gdje svojim radom žele postati šampioni i imat će podršku “Almy-a”. Pozivam i druge privrednike da se aktiviraju, da podrže sportiste u BiH jer ih ima mnogo koji nemaju podršku. Lijepo je kad naš sportista pobijedi ruskog sportistu, lijepa je to vijest, veliki su to doprinosi i sretan sam što sam dio ove ekipe”, izjavio je Ismet Begić, vlasnik kompanije “Almy”.


U klubu borilačkih vještina “Isak-Ze” planiraju organizaciju memorijalnog turnira u znak sjećanja na osnivača kluba i trenera Huseina Selimovića. Ahmed Krnjić je najavio da se na memorijalu planira boriti za titulu svjetskog WAKO PRO prvaka.


Idući meč Krnjić će raditi na Državnom prvenstvu BiH po K1 pravilima u maju ove godine koje se planira održati u Zenici, zatim ga očekuje nastup u julu na Evropskim univerzitetskim igrama u Beogradu gdje će predstavljati UNZE.




KBV “Isak” će i 26. marta biti domaćin i organizator Državnog prvenstva u olimpijskom boksu za mlađe uzraste, Državnog prvenstva u full kontaktu 10. aprila, a nakon toga i Prvenstva BiH u olimpijskom boksu za seniore. Zbog problema sa obezbjeđenjem dvorane neka od takmičenja bit će održana izvan Zenice.

.

.

.

.

.

Pahuljko / zenicainfo

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.