x

Igrat će do 38. godine

Ahmetović još dvije godine na Koševu!

Mersudin Ahmetović je fudbal igrati još najmanje dvije sezone nakon što je stigla potvrda da je produžio ugovor sa FK Sarajevo.

Iskusni 36-godišnjak je potpisao ugovor sa FK Sarajevo do 2023. godine, potvrdio je Bordo klub.

"Drago mi je da smo dogovorili nastavak saradnje, na Koševu sam već pet godina i ovo je postao moj dom. Nadam se da ćemo u ovoj sezoni popraviti utisak koji smo ostavili u finišu ove sezone, te da ćemo opet naše navijače učiniti ponosnim."


Mersudin Ahmetović je u FK Sarajevo stigao u julu 2016. iz FK Sloboda Tuzla. Na 143 zvanične utakmice postigao je 58 golova i 17. je igrač u klupskoj historiji koji je stigao do te brojke, čime je sebi obezbijedio mjesto u izabranom društvu najvećih klupskih legendi poput Asima Ferhatovića, Safeta Sušića, braće Musemić, Predraga Pašića i drugih.

Mersudin Ahmetović u finišu ove sezone obnašao je i funkciju pomoćnog trenera, a po završetku igračke karijere Mersudin će imati opciju da ostane u klubu kao član stručnog štaba", saopšteno je iz FK Sarajevo.


Odlični strijelac je veći dio prošle takmičarske godine propustio zbog teške povrede koljena, ali kako sada stvari stoje novu sezonu će dočekati spreman i odlučan da vrati titulu na Koševu. 


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.