x

Odlučila sam da je moja kosa jedina stvar koju ću dati raku

Aida Babić o borbi protiv karcinoma dojke: Rak se tako hinjski uvuče u tvoj život i izvrne ga naopačke!

Iza nas je mjesec oktobar koji se u skoro svim zemljama svijeta obilježava kao mjesec protiv raka dojke. 

Sada je na svom Faceboook profilu još jedna hrabra žena, profesorica njemačkog jezika Aida Babić pokazala da bolest nije kraj te je sa svojim pratiocima podijelila svoju bitku protiv ove opake bolesti, a sve u cilju, kako kaže, dizanja svijesti o karcinomu dojke, i općenito o važnosti preventivnih pregleda. Dodaje nam da želi žene animirati da više vode računa o svom zdravlju:


- Rak se tako hinjski uvuče u tvoj život i izvrne ga naopačke, da se nemaš kad snaći. U moru silnih pretraga i terapija si već i kosu izgubila. Za mnoge to bude nešto sa čime se teško nose. Priznajem, ni meni nije bilo jednostavno, ali onda sam sebi rekla: “Pa hej, to je samo kosa. Narasti će.” Iskreno, nikad je nisam ni žalila. Svi koji me poznaju, znaju da sam imala sve moguće boje i dužine. Odlučila sam da je moja kosa jedina stvar koju ću dati raku.


“OK, evo ti moja kosa. Svakako ću imati novu. Ali borbu nećeš dobiti, tu sam se zainatila, iz ove borbe može izaći samo jedan pobjednik, a to sam JA!” Ah da, još jedna stvar – rak mi je donio mnogo toga lijepog, uživam punim plućima u svakom danu svog života, zbližila sam se još više sa porodicom i prijateljima, pronašla sam unutrašnji mir u vjeri i dobila sam toliko samopouzdanje kakvo za života nisam imala, jer prije samo par mjeseci ne bih ni u ludilu pomislila da bih mogla objaviti sliku na kojoj sam ćelava. Podrška za sve žene koje vode teške bitke”, napisala je Aida koja ističe da svojim svakodnevnim objavama na svom Instagram i Facebook profilu pokazuje svijetu da bolest ne znači kraj, već naprotiv početak nečeg boljeg.


Aidi je, govori , kroz ovu borbu najveća podrška njen suprug:

“I dalje vodim aktivan život i ponosna sam majka jednog prvačića koji naravno ne zna ništa o ovome. Najveća podrška mi je moj muž, tj. moja porodica. On me diže ako kad slučajno padnem psihički”.

.

.


Izvor: Senzacija

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.