x

Bacanje kladiva

Ajla Bašić ispunila normu za Evropsko prvenstvo za mlađe juniorke

Mlađa juniorka Atletskog kluba Sarajevo, Ajla Bašić, proteklog vikenda ostvarila je zapažen rezultat. Naime, ova mlada atletičarka ispunila je normu za predstojeće Evropsko prvenstvo za mlađe juniorke u disciplini bacanja kladiva.

Ajla je na Zimskom Kupu BiH u bacanjima bacila kladivo od 3 kg čak 56,42 metra čime je obezbijedila sebi učešće na Evropskom prvenstvu u mađarskom Gyoru, a Bosna i Hercegovina dobila je svog predstavnika.


"Sretna sam zbog ovog rezultata, koji je došao kao rezultat upornosti, rada, želje i volje da se dokažem da mogu u ovoj disciplini biti najbolja. Nadam se da ću u predstojeća tri mjeseca priprema uspjeti da budem još bolja, te da svoju tehniku dodatno unaprijedim kako bih ostvarila još bolji rezultat i oborila državni rekord", rekla je Ajla, dodavši:

"Koristim priliku da se zahvalim svom treneru, kolektivu AK Sarajevo. Trener ima dosta razumijevanja prema meni, strpljenja, što je bitno za moju disciplinu, a AK Sarajevo nastoji da svim svojim članovima obezbijedi što bolje uslove. Zahvaljujući angažmanu kluba obnovljeno je bacalište u atletskom centru našeg kluba, što je u mnogome doprinijelo dobrim rezultatima", dodala je.


Ova mlada, ali veoma uspješna i talentovana atletičarka je još istakla:

"Atletiku sam počela trenirati u šestom razredu osnove škole. Tada sam imala 12 godina i trenirala sam discipline sprinta. Međutim, ipak sam se pronašla u bacanju kladiva i mogu biti zadovoljna kako napredujem. Atletika je kraljica sportova i najbolji sport kada je u pitanju održavanje zdravlja i stvaranje novih radnih navika, tako da svim dječacima i djevojčicama preporučujem da nam se pridruže", zaključila je Bašić.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.