x

Zenica

Akcija “Mreža 3” : Pronađena veća količina dr.ge, mobitela, oružja, municije…

Nakon što je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) jutros realiziralo operativnu akciju kodnog naziva “Mreža 3”, saopćeni su detalji i identiteti uhapšenih dilera.

Prema riječima Aldine Alić, glasnogovornice MUP-a ZDK, uhapšeni se sumnjiče za izvršenje krivičnih djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija.

- U današnjoj akciji uhapšeni su S.D. (46), I.J. (48), U.H. (45), N.B. (34), M.I. (52), S.D. (44), V.Č. (35), H.A. (35), S.M. (46), K.D. (25), D.N. (34), A.M. (52), N.R. (59) i I.V. (37), svi iz Zenice - kaže Alić. 

Ističe da su prema operativnim saznanjima osobe koje su bile meta ove akcije u periodu od januara do septembra 2019. godine, na području Grada Zenica, u namjeri pribavljanja protupravne imovinske koristi nabavljala, prometovala i vršila prodaju opojnih droga krajnjim konzumentima.



- Za dvije osobe se još traga i radi se na njihovom lociranju a radi se o Š.K. (45) i A.D. (43) iz Zenice, dok je jednoj osobi, inicijala S.B., već u sprovedenoj istrazi određena mjera pritvora zbog posjedovanja i prometovanja veće količine droge - pojašnjava Alić.

Napominje da je nad uhapšenima zavedena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predati na nadležnost i daljnje postupanje Tužilaštvu ZDK.

Tokom izvršenih pretresa, pronađena je i oduzeta veća količina droge namijenjene za uličnu prodaju, veći broj mobitela, digitalne vage za precizna mjerenja, dvije ručne bombe, dva pištolja, jedan gasni pištolj, veća količina municije, te drugi nedozvoljeni predmeti.

- Aktivnosti u okviru akcije "MREŽA 3” su poduzimane pod nadzorom i u saradnji sa Tužilaštvom ZDK, te se postupalo po naredbama Općinskog suda u Zenici - zaključuje Alić.


.

.

.

.

.

Foto : Pahuljko/
Tekst : Avaz

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.