x

VASKRS PROVEO U IZRAELU

Ako budeš želio da se zamonašiš daću ti blagoslov: Nikola Rokvić se okrenuo vjeri, supruga Bojana mu je najveća podrška!

Nikola Rokvić veoma je posvećen vjeri i godinama unazad živi po vjerskim pravilima. Otkako je ostao bez oca Marinka još više  se okrenuo crkvi i molitvama.

Uskršnje praznike proveo je sam, bez porodice, na rijeci Jordan gdje je išao na pogružavanje što je ritual potapanja cijelog tijela u vodu koje se obavlja pri krštenju.

"Nikola je svake godine do sada Uskrs proslavljao sa porodicom i zajedno sa njima išao u crkvu. Ove godine je odlučio da ode sam u Izrael, da obiđe neke svetinje ali i obavi čin pogružavanja u Jordanu. Bojana nema ništa protiv toga, ona je sa svojom porodicom na Bledu u Sloveniji i uživa na drugi način. Ona vidi da Nikola sve više razmišlja o tome da jednog dana ode u monahe, on osjeća da je to njegov životni put, a Bojana ne želi da ga sprečava i potpuno ga razumije. Sa druge strane njegova majka Slavica smatra da je dovoljno to što je okrenut Bogu i živi u skladu sa vjerom i da bi bilo previše da ostavi porodicu. Ona ga moli da to ne čini", rekao je izvor blizak porodici za Svet.


"Bilo je trenutaka kada je Nikola pomišljao na monaški život, ne u smislu da bi nas ostavio, daleko od toga, već zato što je to njega izuzetno vuklo. I ja to potpuno mogu da razumijem", rekla je Bojana jednom prilikom, što je Nikola i potvrdio.


"Tako živim i pokušavam da nađem taj neki uzani put, porodični, a što se tiče monaštva, možda jednog dana kad izvedem djecu na pravi put. Moja Bojana je veliki čovjek. Ona je vidjela tu moju želju i ljubav i rekla: "Nikola, ti ako budeš želio da kreneš tim putem, daću ti blagoslov.

.

.

.

.

.

.

Izvor: Svet

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.