x

Ako ste i vama ovo događa – u sretnom ste braku!

Istraživanje sprovedeno na Univerzitetu Central Queensland pokazalo je da sretni parovi nabace pokoji kilogram tokom prve godine braka ili zajedničkog života.

Vjenčani muškarci i žene češće su punašniji nego oni koji nisu u braku, barem tako tvrde naučnici.

“Sretni parovi hrane se zdravije, ali debljaju se više nego oni u nesretnijim vezama. Pokazali su to rezultati istraživanja koje smo sproveli i time još jednom dokazali zaključke iz prethodnih sa sličnim saznanjima”, pojasnila je voditeljica istraživanja koje je obuhvatilo više od 15.000 odraslih osoba, Stephanie Schoeppe.

Učesnici/e istraživanja odgovarali/e su na pitanja o svojim vezama i brakovima te navikama u ishrani i svojoj tjelesnoj kilaži. Sretni parovi rjeđe su pušaki, manje konzumiraju brzu i nezdravu hranu i rjeđe ispijaju alkoholna pića uodnosu na osobe koje nisu u vezi, pa u čemu je onda tajna debljanja sretnih parova?

Čini se kako nije stvar u izboru namirnica nego u količini.

Naime, sretniji parovi jedu veće porcije hrane, dok osobe koje žive same jedu manje. Parovi su opušteniji i manje brinu o tome hoće li se udebljati jer “ne moraju paziti na svoju liniju” kako bi privukli nekog. To su već učinili.

Ipak, stručnjaci preporučuju kako bi parovi trebali naći i neku zajedničku fizičku aktivnost kako bi lakše trošili kalorije i radi zdravlja, ipak očuvali kilažu primjerenu njihovoj građi tijela.


(Ljepota i zdravlje)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.