x

Situacija se ne smiruje

Alarm za alarmom u Barceloni: Možete li zamisliti Messija u nekom od ovih klubova?

Izuzetno haotična situacija vlada u Barceloni.

Kriza je nastala nakon žestokih optužbi tehničkog direktora Erica Abidala na račun fudbalera, te ih je optužio za otkaz bivšem treneru Ernestu Valverdeu.

Njegove riječi su potresle i kapitena Lionela Messija, koji se oglasio saopštenjem, a nakon toga je Abidal završio na razgovoru kod prvog čovjeka Josepa Bartomeua.

Iako su svi očekivali da će Abidal dobiti otkaz, on je nakon razgovora sa predsjednikom ostao na poziciji, a mnogi mediji su se raspisali o Messijevom nezadovoljstvu.

Navodno, Argentinac je čak spreman i da ode iz kluba. On na to ima pravo već ovog ljeta, ali to je zaista teško očekivati.

Mnogi klubovi su međutim već 'bacili udicu' na Messija. Italijanska Gazzetta donijela je listu klubova koji su navodno zainteresovani za najboljeg fudbalera svijeta, a na njoj su PSG, Juventus, Inter, Manchester United i Manchester City.

Iz Cityja su već ismijali ideju o dovođenju Argentinca i proglasili su to kao glupost, malo bi ga nerealno bilo vidjeti u istom timu sa Cristianom Ronaldom (Juventus), ali opcije PSG-a, Intera i Uniteda su itekako zanimljive.

Messi se prethodnih godina također često dovodio u vezu s Interom. Međutim, nikakvih razgovora o transferu nije bilo, ali se zna da je velika želja vlasnika tima iz Milana.

Ipak, realno je očekivati da Messi završi karijeru u Barceloni, jer gotovo djeluje nemoguće da ćemo ga vidjeti u nekom drugom dresu.


(Sport Sport)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.