x

Albanac bio umoran, ali nije htio da odmori u Srbiji! Evo šta je ispričao na saslušanju: Zbog njega sada nema Vuka (8), Nauma (8), njihovog oca Aleksandra (42) i bake Stanice (75), a ovako se branio!

Adem Smail (49), Albanac iz Finske, priznao je da je kriv za smrt Aleksandra Pešića (42), njegove majke Stanice (75) i sinova Nauma i Vuka (8).

- Žao mi je neću to sebi nikada oprostiti - izjavio je Adem.

Adem Smail, Albanac sa finskim državljanstvom, priznao je na saslušanju pred tužiocem da je zaspao za volanom na auto-putu kod Požarevca, kada je izazvao udes u kome je poginula četvoročlana porodica Pešić iz Kragujevca.

Smail je pognute glave kazao da mu je žao i da nikada sebi neće oprostiti što je poslao u smrt Aleksandra Pešića (42), njegovu majku Stanicu (75) i sinove Nauma i Vuka (8).

Osnovni javni tužilac u Smederevu je navodno nakon saslušanja zatražio da se Smailu odredi pritvor od 30 dana. Smail je, kako se navodi, sarađivao sa istražnim organima i tokom uviđaja i nakon toga. Rekao je da se kaje zbog tragedije i da bi sve dao da može da vrati vrijeme.


Na saslušanju je priznao krivicu i do detalja ispričao šta je prethodilo tragediji.

- Kazao je da je u zoru sa suprugom i dvoje djece automobilom "folksvagen šaran" krenuo sa Kosova, gdje je bio na odmoru. Pošli su ka Finskoj, gdje žive i rade. Kako je rekao bio je veoma umoran, ali je mislio da će izdržati vožnju bar dok ne izađu iz Srbije. Međutim, kod isključenja za Požarevac san je bio jači od njega i otpozadi je udario u "citroen" u kom su bili Pešići. "Citroen" je zatim sletio s puta, probio bankinu, isprevrtao se i završio u šipražju.

Policiji je odmah bilo jasno da je vožač "folksvagena" zaspao.

- Njegova putanja je ukazivala na to da je izgubio kontrolu i da nije bio svjestan šta radi. Bio je, naime, u zaustavnoj traci, kada je iznenada skrenuo u srednju traku i počeo naglo da ubrzava, a 250 do 300 metara dalje je bez kočenja otpozadi udario u "citroen", koji je spremao da se isključi sa auto-puta ka Požarevcu.

.

.

.

.

.

.

.

.

.


(Kurir)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.