x

Aleksandar Vučić proglasio ubjedljivu pobjedu na izborima u Srbiji!

Lider Srpske napredne stranke (SNS) i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić proglasio je pobjedu na parlamentarnim izborima u Srbiji kazavši kako je SNS "pobijedio i tamo gdje nikad ranije nije pobijedio".

Obraćajući se javnosti iz izbornog štaba SNS-a u Novom Beogradu, a nakon zatvaranja birališta i prvih preliminarnih rezultata prema kojima je SNS osvojio više od 63 posto glasova, Vučić je kazao kako je ovo historijski trenutak stranke na čijem je čelu.

"U politici sam dugo, ali nikada ovaj trenutak nisam doživio. Večeras smo dobili ogromno povjerenje naroda, najveće ikada u Srbiji, u uslovima kada je malo ko u to vjerovao. Dobili smo veliko upozorenja naroda da moramo biti još ozbiljniji, odgovorniji i marljiviji te da moramo napraviti najbolje moguće rezultate za naš narod i naše građane. Mi smo večeras na nešto manje od 3,3 miliona građana Srbije koji su izašli na izbore dobili više od dva miliona glasova", rekao je Vučić, što su prisutni u izbornoim štabu ispratili gromoglasnim i dugim aplauzom.


Fotografije: Kurir

Vučić je istakao da je SNS pobijedio svuda, pa čak i tamo gdje nikad nije bio i gdje nikad nije pobijedio.

"Pobijedili smo svuda, pobijedili smo u svakom mjestu u inozemstvu, u svakom mjestu gdje nismo bili. Pobijedili smo tamo gdje nikad nismo pobijedili. Pobijedili smo svuda, od Čikaga, do Beča, Moskve, Sočija" rekao je Vučić dodavši da očekuju i dobre rezultate iz Kosova i Metohije gdje je zabilježena rekordna izlaznost na izbore.

Lider SNS-a ahvalio se građanima Srbije koji su, kako kaže, izašli na izbore uprkos lošim vremenskim uslovima i pokušajima drugih da ih zastraše koronom.


"Zahvalan sam ljudima na odgovornosti, što su shvatili da je budućnost Srbija važnija od svakog od nas. Mi ćemo se za zdravlje svakako morati potruditi", rekao je Vučić te se zahvalio penzionerima što su imali hrabrosti i snage izaći i obaviti svoju građansku dužnost.

On se prisjetio i trenutka kada je SNS imao 52 posto glasova u Zemunu na ranijim izborima.

"Mislio sam da je to nevjerovatno, a danas imamo 63,4 posto glasova. Od svih važećih glasova to su dvije trećine osvojenih glasova. To je nešto što se nikada neće ponoviti", istakao je Vučić rekavši kako očekuje da će prema konačnim rezultatima SNS imati više od 64 posto glasova.


Lider SNS-a dodao je i da će uzimati ljude s drugih lista kako bi napravili vladu koja će biti u službi građanima.

"Ovo znači da je narod razumio kakvu odgovornost prema budućnosti, ali i da narod traži da se mijenjamo i budemo bolji, da ulažemo veću energiju i da svaki budući napor bude još veći. Mi smo obećali konkretne stvari. Do 2025. godine će prosječna plaća u Srbiji biti 900 eura. Niko nije imao ovakvu podršku. Nismo poveli nijedan rat i nijedna srpska glava nije stradala zbog naše politike. Srbija ima najbrži ekonoimski rast u svojoj historiji i to je ono što narod traži", naglasio je Vučić.

Podsjećamo, istraživanja javnog mišljenja predvidjela su uvjerljivu pobjedu liste naprednjaka "Aleksandar Vučić - za našu djecu", te nekoliko manjih stranaka koje su se pridružile SNS-u u koaliciji pod brojem 1 na glasačkim listićima, što se danas i desilo. Tome vrijedi podsjetiti da je opozicija u Srbiji bojkotovala ove parlamentarne izbore na koje nije izašla te da se polovina glasača danas nije pojavila na biralištima.

.

.

.

.

.

Izvor: Kurir

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.