x

Alfredo tjestenina

Za alfredo tjesteninu potrebno vam je:

2 kašike maslinovog ulja

2 komada pilećih prsa

so, biber

Jedna i po šoljica mlijeka

Jedna i po šoljica pilećeg temeljca

2 režnja bijelog luka

250 g špageta

1/2 šoljice pavlake 

Naribani parmezan


Priprema:

U velikoj tavi zagrijte ulje, dodajte piletinu i začinite je solju i biberom. Kada je gotova, ostavite je da se ohladi i potom izrežite na trakice. U tavu na kojoj se pržila piletina dodajte mlijeko, temeljac i luk.

Posolite i pobiberite, potom dodajte tjesteninu da se kuva dok tjestenina ne bude al dente. Pomiješate pavlaku i parmezan i zatim dodajte u umak i kuvajte dok se ne zgusne. Dok je još vruće, na tanjir stavite prvo podlogu od rezanaca s umakom i na to položite piletinu.


(Nezavisne novine)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.