x

Ali nikad! 10 kompromisa koje nikad ne smijete raditi u vezi

Ozbiljna veza na neki način znači spajanje dva života u jedan i kad se to dogodi, obje strane u jednom trenutku moraju napraviti određene kompromise. Postoje, naravno, manji i veći kompromisi, ali i stvari oko kojih kompromisa u vezi ne bi trebalo biti.

Osim vašeg zdravlja i sigurnosti, koje nikada ne smijete ugroziti, u nastavku donosimo deset kompromisa na koje u vezi ne biste trebali pristati, bez obzira na to koliko volite svog partnera.

1. Nema kompromisa oko vaših snova i ciljeva

Pogotovo kada ste mladi, za svojim snovima i ciljevima morate ići energično. Zreo partner, koji vas poštuje, poštovat će vaše ciljeve i podupirati vas u njihovom ostvarivanju. Ako zbog nekoga odustanete od svojih snova, kasnije biste mu mogli zamjerati, što će stvoriti probleme u vezi ili braku.

2. Nema kompromisa oko vaših vrijednosti

Ako već odavno znate koji su vam životni prioriteti i vrijednosti koje cijenite, nemojte se mijenjati samo zato da biste se svidjeli drugoj strani. Bilo da se radi o zdravlju, karijeri, vjeri... ne radite kompromise za koje osjećate da ih zapravo ne želite napraviti. Čekajte osobu koja će ih razumjeti i poštivati.

3. Nema kompromisa oko životnog stila

Već dugo vremena znate da želite imati dvoje djece i da želite živjeti u mirnijoj sredini, a završili ste s osobom koja uopće ne želi djecu i u obzir joj dolazi samo život u centru grada. Iako će vas se možda na početku učiniti da biste mogli pristati na ovu drugu varijantu, činjenica je da će u jednoj takvoj vezi jedna strana uvijek biti jadna. Zato je najbolje prestati odgađati neizbježno i prekinuti vezu. Nema smisla da itko od vas dvoje gubi vrijeme ako ste već sada sigurni da se vaše životne vizije nikad neće uskladiti.


4. Nema kompromisa oko obitelji i prijatelja

Čuvajte se svakog partnera koji će vas sprječavati u naumu da vidite svoju obitelj i prijatelje. Normalno je, naravno, da ih viđate manje sada kada više vremena provodite s partnerom, ali određena vrsta posesivnosti, zbog koje ćete se na početku možda osjećati posebnom i željenom, s vremenom će stvoriti probleme u vezi. Zdrava prijateljstva i, općenito, odnosi u obitelji pomažu nam u izgradnji zdravijih odnosa i sretnijeg života. Zato bježite od partnera koji smatra da ne trebate nikoga osim njega u svom životu.

5. Nema kompromisa oko toga koliko vrijedite

Svi trebamo od druge strane očekivati da nas tretira s ljubavlju i poštovanjem. Naši partneri trebali bi biti uz nas u dobru i zlu. Ono što ne bi smjeli je tjerati nas da se osjećamo loše zbog nas samih. Nemojte trpjeti nikakav oblik zlostavljanja u vašoj vezi. Nezdrava komunikacija, u kojoj se umanjuje vaša vrijednost, može ozbiljno naštetiti vašem samopoštovanju. Zato, čim osjetite da druga strana pokušava umanjiti vašu vrijednost, prekinite tu vezu.

6. Nema kompromisa oko seksualnog života

Ako se s partnerom slažete kada je u pitanju važnost fizičke i emocionalne intime, onda je sve u redu. Međutim, ako se ne slažete oko važnosti seksa i vaše potrebe u spavaćoj sobi nisu zadovoljene, s vremenom će biti sve teže i teže te će doći do prekida dobrih odnosa i gorčine. Seksualni problemi koji se ne riješe na vrijeme mogu ugroziti vezu i dovesti čak i do nevjere. Zato sa svojim parterom razgovarajte o problemima koji vas potencijalno muče.

7. Nema kompromisa oko vaših principa

Primjerice, ako ste osoba koja smatra da netko tko je u vezi ne smije flertati s drugim osobama čak ni ako tako samo hrani ego, onda ne odustajte od vašeg principa. Partner će vas vjerojatno pokušati uvjeriti da su to sve bezazlene gluposti i da se na kraju dana vraća vama, ali flert je znak da treba nekog drugog kako bi ispunio svoje potrebe, makar to bilo "samo" hranjenje ega. Nemojte to trpjeti, osim ako i sami smatrate da su takvi flertovi u redu.


8. Nema kompromisa oko vrste veze koju želite

Nije u redu da vas partner tjera da radite stvari koje ne želite raditi. Nemojte pristajati ni na što što vam stvara nelagodu.

9. Nema kompromisa oko potrebe za komunikacijom

Kompatibilnost u komunikaciji važnija je nego što mnogi misle ili shvaćaju. Dobra komunikacija ključna je za dobre odnose.

Ako vam se čini da vas partner ignorira svaki put kad želite razgovarati, s vremenom bi problem mogao postati velik i ozbiljna prijetnja vezi. U svakom slučaju, odnos bez kvalitetne komunikacije nešto je na što nikako ne smijete pristati.

10. Nema kompromisa oko financijske sigurnosti

Ovih dana financijska stabilnost vrlo je važna, a ako ste u vezi s partnerom koji po pitanju financija ima loše navike koje nikako nisu u skladu s vašima - taj problem morate riješiti na vrijeme. U vezi s osobom koja samo troši, a nikako ne pridonosi, problemi će se samo gomilati. Zato sjedite i razgovarajte kako biste problem riješili prije nego uništi vaš odnos.


(Zadovoljna.hr)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.