x

Amar Šabović je pobijedio tešku bolest, dobio nova pluća, ali sada je zaboravljen od svih: Za samo jedan pregled u Beču potrebno je 1500 eura!

Amara Šabovića sjećaju se svi zbog njegove borbe za život. Od 18. godine dane je provodio u krevetu spojen na kisik jer su njegova pluća otkazivala. Bh. građani udružili su snage, pokazali humanost i skupili novac pa je Amar prije dvije godine dobio nova pluća. Ovaj dvadesetdvogodišnjak iz Sarajeva danas izgleda zdravo i normalno poput svojih vršnjaka. Ali, i pored svega zaboravljen je od svih... Njegova borba i dalje traje...

Porodica Amara Šabovića apleuje na sve ljude dobrog srca da pomognu koliko mogu jer Amar i ako ima nova pluća i ima život, ipak i dalje mora ići na preglede koji su bitni za njegov život.

Jedan roditelj jednostavno nije u mogućnosti izdvojiti 1.500 eura  samo za jedan pregled u Beču!

- Digli smo ruke od institucija koje bi mogle u svakom momentu pomoći i svih opština gdje nam govore da treba još dokumenata dostaviti. Mi kad dostavimo desi se ništa... Zato smo svjesni da čovjek  najviše pomoći dobije od običnih ljudi, od onog ko je navikao da pomaže!  

Ovom prilikom vas molim koliko god da izdvojite za našeg Amara, to nama znači, da napokon ode bar u 2019. na pregled  koji je trebao obaviti još prije tri godine, ali nije i sve to zbog prokletog novca - kaže porodica ovog mladića. 

Više informacija možete saznati preko Facebook stranice Pomozimo Amaru Šaboviću: https://www.facebook.com/Pomozimo-Amaru-%C5%A0abovi%C4%87u-194945260646330/

ili Amarove mame Oxymina Mayin: https://www.facebook.com/Oxyna4

ili Dženana Vuković: https://www.facebook.com/dzeni.vukovic

.


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.