x

nevjerovatan podvig

Amater izbacio legendarnog Ronnieja O'Sullivana sa Svjetskog prvenstva u snookeru

U Sheffieldu je počelo Svjetsko prvenstvo u snookeru, a već u prvom kolu ispao je najveći favorit Ronnie O'Sullivan. No, ono što O'Sullivanov poraz čini još šokantnijim je to što ga je izbacio amater.

James Cahill je 23-godišnjak koji se amaterski bavi snookerom, te je do Svjetskog prvenstva morao proći kroz kvalifikacije u kojima se takmičio sa sebi ravnima.

U prvom kolu žrijeb ga je spojio sa O'Sullivanom, najboljim igračem snookera svih vremena, i mnogi su predviđali da će legendarni Rocket s lakoćom savladati amatera i proći dalje.

O'Sullivan je ove sezone osvojio sedam od deset najjačih turnira i na Svjetsko prvenstvo je došao kao prvi favorit. Omjer na kladionicama dovoljno govori - koeficijent na O'Sullivanovu pobjedu je bio 1,01, a na njegovog protivnika čak 23.

O'Sullivan je vodio nakon pauze rezultatom 5:4 u frameovima i činilo se da će u nastavku meča Ronnie zaigrati mnogo bolje i rutinski privesti meč kraju.

Ipak, kada su se vratili Cahill je poveo sa 8:5 i na taj način došao do dva framea do pobjede. O'Sullivan je izjednačio na 8:8 i činilo se da će pobijediti, ali nije bio skoncentrisan i Cahill je slavio rezultatom 10:8 i prošao dalje i na taj način napravio najveće iznenađenje u historiji snookera, a O'Sullivanu oduzeo priliku da se bori za šestu titulu svjetskog prvaka.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.