x

Izgubili 3:0

Amateri i futsal igrači iz Danske nemoćni protiv Slovačke u prijateljskom meču

Nogometaši reprezentacije Slovačke porazili su amatere i futsal igrače iz Danske u prijateljskom meču koji je sinoć odigran u Trnavi, a konačan rezultat bio je 3:0 za domaći tim.

Danska je na ovaj meč stigla s potpuno rezervnim timom sastavljenim od igrača iz treće, četvrte i pete lige, a također su mjesto u timu pronašli i futsal igrači. 


Pravi reprezentativci Danske i članovi ekipe koja je stigla do osmine finala Svjetskog prvenstva u velikoj su svađi sa savezom zbog komercijalnih prava, a epilog svega bilo je njihovo odbijanje da igraju prijateljski meč protiv Slovačke.


Slovački savez bio je izuzetno ljut zbog svega, kazavši kako su oni ni krivi ni dužni žrtve, a umjesto 26 i 16 eura koliko su bile karte za ovaj meč, domaći navijači platiti su samo jedan euro da uđu na stadion.


Slovačka je bez većih problema porazila Dansku, a da neće imati problema, bilo je jasno već u prvom poluvremenu u kojem Nemec u 11. i Rusnak u 37. minuti postižu dva pogotka. Konačnih 3:0 postavio je Fogt u 79. minuti kada je postigao autogol.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.