Amel Ćurić na Panonici

16.08.2019 21:00

PETAK 16.8.2019.g.,

ULAZ 7 KM, prodaja ulaznica na ulazu od 20:00 sati.

U okviru koncertnog programa "Ljeto na Panonici", dolazi nam popularni bosansko-hercegovački muzičar i pjevač Amel Ćurić sa svojom gupom. Ljetnja bašta VRTIĆ na prvom jezeru, istočni ulaz na Panoniku kod benzinske pumpe INA.

Amel Ćurić u 'X Factoru' je pobijedio zahvaljujući odličnim pjevačkim interpretacijama. Amel je rođen 7.avgusta 1980. u Gračanici. Muzikom se počeo baviti 1988. Prvo su ga zanimale sevdalinka i harmonika pa su ga roditelji upisali u osnovnu muzičku školu.

Nakon rata bio je član u bendovima s kojima je nastupao u Tešnju, Tuzli, Gračanici i Orašju. Pobjedom u superfinalu prvog BiH reality showa OBN Music Talents 2003. počinje karijeru pop-rock muzičara. Svoj prvi studijski album 'Urnebes' objavio je 2006. Na albumu koji je u BiH dobro prošao nalazi se i pjesma Nermina Puškara 'Moja djevojka' koja je bila nominirana za BiH muzičku nagradu Davorin 2005. za pjesmu godine. U junu 2015. godine, pobjeđuje u regionalnom talent-showu X Factor Adria, sastavljenom od svih zemalja bivše Jugoslavije osim Slovenije.

Krajem juna 2019 je objavio videospot za pjesmu "Upaljač" čiji je autor poznati hitmejker Saša Lazić a koja stiže nakon Amelove prethodne pjesme "Niko" s kojom je prikupio veliku pažnju javnosti, naročito u okviru zanimljive kampanje koju su podržale brojne poznate ličnosti.

Amel je posebno poznat kao pjevač koji je muzički odrastao u našem gradu, pjevač koji sa svojim bendom zna napraviti atmosferu među publikom, prenijeti dobre vibracije a svaki njegov koncert dugo ostaje u pamćenju publike. Takav je bio i koncert već davne 2015.godine u ovom istom fantastičnom prostoru ljetne bašte "VRTIĆ" na Panonici.

VIDIMO SE NA KONCERTU U SRCU TUZLE !


KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.