x

MJESECIMA UNAZAD BIJE TEŠKU BITKU!

Amela vodi tešku i ozbiljnu bitku: Budimo humani, pomozimo najstarijoj kćerki legendarnog pjevača Nine Rešića da ozdravi!

Legendarni pjevač Nino Rešić iza sebe je ostavio tri kćerke Amelu, Tamaru i Sandru. Najstarija iz prvog braka Amela Omerović mjesecima unazad vodi tešku i ozbiljnu životnu bitku. Naime, kod nje je dijagnoziran karcinom štitne žlijezde (tiroidni karcinom). Rak grla (karcinom larinksa), zloćudni tumor koji nastaje kad se u tkivu grla pojave i počnu razvijati maligne (zloćudne) tumorske stanice koje isto to tkivo počnu razarati. 

Nakon dijagnoze karcinoma i primljenih hemoterapija, njeno zdravstveno stanje je takvo da liječenje zahtjeva dodatne hemoterapije za koje naša Amela, inače supruga i majka troje djece, nema dovoljno novčanih sredstava. Pokrenuta je akcija porodice i bližih prijatelja prikupljanja novca za dalje liječenje.

.

.

.

.

.

.

Tiroidni karcinom uglavnom se javlja kod osoba dobi 30 do 60 godina, a žene su više na udaru nego muškarci. Simptomi raka štitne žlijezde su bolovi u grlu koji traju duži vremenski period. Izraslina (kuglica) na vratu, bol u vratu, otežano gutanje, disanje, mutacija glasa sve su to simptomi o kojima treba voditi računa i na vrijeme posjetiti ljekara.

Sve važne informacije i način kako da donirate novac su vam na priloženom linku;

https://www.gofundme.com/jhjqv-help-with-chemo-therapy?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=fb_co_campmgmt_m&fbclid=IwAR3W_g1uqdsxzAN4Y7NbX5JDHW23-IgP4zTNemownVdauqZDUPDKp9A9ESM

Budimo humani, budimo ljudi i pomozimo koliko ko može da naša Amela dobije ovu životnu bitku. Zahvaljujemo na svakom podijeljenom linku, na svakom uplaćenom iznosu.

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.