x

Američka doktorica usvojila djevojčicu koju niko nije posjećivao u bolnici!

Amerikanka Liz Smith predano se brinula o djevojčici koja je rođena u 29 sedmici trudnoće sa brojnim zdravstvenim poteškoćama uzrokovanim drogom koju je njena majka konzumirala, te ju je naposlijetku odlučila usvojiti i tako spasiti i pružiti joj ljubav.

Djevojčica Gisele rođena je 2016. godine, te je težila samo 900 grama kada se rodila. Početak života provela je u inkubatoru, a njena majka ju je napustila te djevojčica nije imala posjetioca u bolnici, prenosi Fox News.

Njena situacija ganula je doktoricu Liz koja ju je odlučila posjetivati, te ju je naposlijetku odlučila usvojiti. Kada je Gisele imala samo devet mjeseci, Liz je pokrenula papirologiju za usvajanje te je morala dobiti dozvolu bioloških roditelja koji su je "predali bez borbe". 


"Kada sam dobila zeleno svjetlo da usvojim Gisele, bila sam tužna i sretna. Sretna jer ću imati priliku da je usrećim, ali mi je bilo žao njih. Oni je gube. Ali borba sa ovisnošću i odgajanje djeteta vjerovatno nisu dobra kombinacija", rekla je Liz.


Gisele se u novi dom uselila u oktobru 2018., kada je usvajanje finalizirano. Od tada uživa sa svojom novom majkom Liz, te odrasta u sretnu i zadovoljnu djevojčicu.

"Od momenta kada sam je upoznala i vidjela njene plave oči znala sam da moram dati sve od sebe da usrećim ovo dijete kojem treba nevjerovatno mnogo ljubavi", rekla je Liz.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.