x

BROJNE PREDNOSTI

Američka studija donosi nekoliko razloga zbog kojih je bolje biti singl

Dolaskom hladnijih dana mnogi ljudi koji nisu u vezama osjete nostalgiju i češće nego inače potrebu da kraj sebe imaju partnera. Međutim, istraživanje objavljeno u časopisu "Journal of Social and Personal Relationships" otkrilo je nekoliko razloga zbog kojih je bolje biti singl.

Dakle, ukoliko živite sami i nemate partnera, u prilično ste dobrom položaju, pokazuje američko istraživanje.

Studija objavljena u člasopisu "Journal of Social and Personal Relationships" ispitivala je veze s rodbinom, komšijama i prijateljima među odraslima u SAD-u i otkrila da je vjerovatno da će samci češće ostati u kontaktu s rodbinom, pružiti i dobiti pomoć roditelja, braće i sestara, komšije i prijatelja od oženjenih.

Jedan od razloga zašto je bolje biti singl jeste to da vas niko ne sprječava da već sutra spakujete kofere i otputujete negdje, pa makar samo na vikend, da ostanete cijelu noć vani, spavate cijeli dan, odete na čak nekoliko sastanaka i da radite baš sve što vam srce poželi, piše Unilad.

Kada ste slobodni, imate više vremena za druženje s prijateljima i porodicom, a to baš nikad nije loša stvar, jer ćete se još bolje povezati.

Posvetiti se sebi uvijek je prava stvar i ono što vam treba i što zaslužujete, a često nemate vremena za to, zbog čega se osjećate loše. Iskoristite ovo vrijeme najbolje što možete za rad na sebi kako biste postali još bolja verzija sebe.


Vaši zauzeti prijatelji sigurno imaju korisne savjete i ispovijesti o svojim bivšim i sadašnjim vezama koji vam mogu otkriti još puno toga o odnosu između muškaraca i žena. Učite na njihovim greškama.

Razmazite se s nečim što ste oduvijek htjeli, jer vam niko to neće prebacivati. Osim toga, kada ste u vezi, prekovremeni rad i rad vikendima teže vam pada, jer biste to vrijeme voljeli da provedete s partnerom. Dokažite napokon šefu koliko ste posvećeni poslu i zaradite to unaprijeđenje.


(Klix)

KOMENTARI
0

Morate biti registrovani i prijavljeni kako biste komentarisali sadržaj.